Escut de Premià de Mar
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
03 MARÇ 2014
 • Darrerament, el futur de Can Sanpere torna a estar d’actualitat. Un tema que preocupa el poble, que des de Convergència i Unió reivindiquem des de fa 12 anys  i que actualment es troba pendent d’una sentència judicial.

  Cal recordar que al Ple Municipal de juny del 2002, el grup municipal de CiU, aleshores a l’oposició, va votar a favor de demanar que Can Sanpere fos un espai públic. I és més, davant la situació del govern en minoria que hi havia en aquells moments i la manca de consens,  CiU va reclamar que es fes una consulta popular per decidir el futur de l’antiga fàbrica. Un any més tard, el 2003, Convergència i Unió vam accedir al govern municipal i un dels primers passos que vam portar a terme va ser la modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) per poder complir el compromís que Can Sanpere fos 100% públic.

  Després d’un llarg recorregut i d’un gran consens per una majoria notable del Ple, uns anys més tard s’aprovava el nou Pla d’ordenació urbanística on es concreta que  l'espai de Can Sanpere esdevindria 100% públic i es convertiria en el pulmó verd del municipi, amb un 73% de l’espai destinat a zona verda i la resta a equipaments. Com ja vam explicar en aquell moment, un dels principals objectius del nou Pla general era obtenir espai lliure públic i equipaments al centre del municipi i, sobretot, posar l’espai de Can Sanpere a disposició dels ciutadans.

  Tot i així volem recordar, perquè si no fos així la realitat seria molt diferent, que el terreny que ocupa l’antiga fàbrica té un propietari, Núñez y Navarro. Un propietari que té uns altres objectius per a aquest espai i amb qui tots els intents per part de l’Ajuntament d’arribar un acord per salvar Can Sanpere s’han trobat amb un rebuig frontal. I no només això. Arran d’una demanda interposada per NyN, el procés es troba en mans de la justícia i estem a l’espera que es dicti sentència.

  Durant els darrers 12 anys, des de la responsabilitat (tant a l’oposició com al govern), Convergència i Unió de Premià de Mar no hem canviat, i hem estat conseqüents amb la nostra voluntat, i la de molts altres de lluitar per Can Sanpere 100% públic. Ho hem fet amb transparència i amb voluntat de comptar amb tothom.

  Una lluita que el proppassat 14 de febrer vam ratificar en una assemblea en la qual tothom va estar d’acord que tots els passos que s’han dut a terme fins ara segueixen vigents. Alhora, com no podia ser d’una altra manera, ens vam refermar que es faci un procés de participació ciutadana i la corresponent consulta popular, en cas que la sentència contra el POUM interposada per Núñez y Navarro prosperi.

  Més informació sobre el nou POUM al Vila Primilia de març de 2006.