PSC | En defensa del municipalisme
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
03 MARÇ 2014
 • Des del Govern de l´estat amb la llei  racionalització i sostenibilitat de l'administració local  (LRSAL) es produeix un atemptat contra el municipalisme i contra la qualitat dels serveis públics. És un atac inadmissible contra la ciutadania ja que és una reforma de l´administració local que comportarà que els serveis passin a mans privades, de forma que s´obligui a ajustar les taxes i preus públics i les pujades tributàries de les famílies per assegurar-se el lucre de les empreses.

  En l´últim ple l´equip de govern vam presentar una moció en contra d´aquesta llei perquè ataca i perjudica el govern municipal envaint i anul•lant competències dels ajuntaments permetent la desaparició o privatització dels serveis socials que ara estem donant, i perquè en comptes de millorar l´eficiència i l´estalvi multiplicarà la despesa.

  Així doncs, molts són els esforços que s´estan fent des del govern municipal per evitar que els serveis que estem donant desapareguin. Una de les accions va ser la dissolució dels patronats municipals (Escola de Música i Museu de l´Estampació) i la seva integració dins de l´estructura de l´Ajuntament, i de la ràdio dins del servei de comunicació de l´empresa pública de propietat municipal Primilia Serveis.

  Des del mes de gener, el servei de comunicació s´integra dins de l´empresa pública municipal per tal de, primer, defensar l´existència dels mitjans de comunicació, com és la ràdio pública, de lleis estatals que limiten i aboleixen els organismes autònoms, i, segon, perquè la gestió estigui  dotada de l´agilitat i immediatesa que el serveix requereix.

  A més d´aquest canvi operatiu, el nou format del Vilaprimilia neix amb l´objectiu de ser més que una eina de comunicació de les tasques que es realitzen des de l´Ajuntament, ja que vol ser un recurs perquè les entitats, enteses com a agents socials de la nostra ciutat, puguin participar-hi i donar a conèixer les seves activitats, tant sigui mitjançant entrevista com fent ús de l´agenda.
  Tanmateix es dóna més espai a les noticies de cultura, esports, actualitat, i es redueix l´espai destinat a l´opinió dels grups municipals.

  Creiem que és necessari que tots els ciutadans puguin tenir la informació municipal a l´abast continuant amb  la contenció de la despesa en l´edició del butlletí, motiu pel qual la seva publicació seguirà sent bimensual, i el nombre de pàgines el mateix. Entenem que la comunicació, actualment, no es pot deixar només en àmbit digital fent només ús de la pàgina web de l´Ajuntament, ens queda un temps en què el format analògic i digital han de caminar junts.

^