Escut de Premià de Mar
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
03 MARç 2014
  • La manifestació històrica que va transcórrer pels carrers de Premià de Mar el passat 16 de febrer en defensa de Can Sanpere com a espai públic i en contra de l'especulació urbanística fou un èxit. Així ho considera l'assemblea de Crida Premianenca, que entén alhora que el missatge transmès a la classe política local és clar i inequívoc: la vila de Premià no pot assumir més habitatges i cal protegir els últims terrenys industrials i agrícoles per a l´ús públic.

    En aquest sentit, entenem que aquest missatge ha de traspassar les parets de l'Ajuntament i s'han de prendre mesures urgents per fer un replantejament urbanístic (i social) de la vila. Per tot plegat, Crida Premianenca-Poble Actiu manifesta que:

    • Els grups municipals que conformen el Ple de l'Ajuntament de Premià de Mar s'han de pronunciar clarament sobre el posicionament urbanístic de la ciutat. En aquest sentit, convidem la resta de formacions amb representació a l'Ajuntament a rectificar i deixar de donar suport al POUM (Pla urbanístic) que preveu una permuta dels terrenys de Can Sanpere pels de les Hortes de Ponent. Perquè entenem que la defensa del creixement 0 és bàsica per garantir una bona qualitat de vida dels nostres conciutadans.

    • Qualsevol procés participatiu que s'engegui des del govern municipal sobre Can Sanpere s'ha de fer des de la certesa que Can Sanpere serà un espai totalment públic i, per tant, s'ha d'enfocar des de la perspectiva de reflexionar a què destinem els terrenys que la fàbrica ocupa.

    • La defensa de Can Sanpere com a espai 100% públic va lligat de forma inevitable a la defensa i preservació de l'espai autogestionat que s'ha creat els darrers mesos a les naus de la vella fàbrica. Per tant, des de l'Ajuntament s'ha de garantir la viabilitat del CSA, i en aquest sentit exigim el compromís de l'equip de govern de no emprendre cap acció que pugui perjudicar la seva activitat.

    • El grup municipal de Crida Premianenca-Poble Actiu, format per dos regidors dels vint-i-un que conformen el consistori, es posa a disposició de la Plataforma per a fer d'altaveu de les reclamacions que aquesta subscriu al terreny institucional local i supramunicipal.

    Crida Premianenca-Poble Actiu demana, a més, una reflexió profunda sobre el model de poble i de comarca, i convida partits polítics i agents socials a teixir una nova política global basada en la sostenibilitat i l'equilibri, que hauria de tenir màxima cura de l'aprofitament dels recursos escassos com el sòl agrícola i el sòl urbà lliure. Paral•lelament, adverteix que si el marc legal vigent no permet assolir aquests objectius, la formació donarà suport a les dinàmiques de desobediència que es puguin desenvolupar els propers mesos i anys.

    Per tot plegat, demanem a la resta de formacions polítiques que conformen el consistori posicionaments clars i inequívocs seguint l'exercici com el que avui la ciutadania ens ha fet arribar omplint els carrers i places de la vila.