Cr˛nica del ple ordinari del 18 de desembre de 2013
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicCompartir
Imprimir
Cr˛niques del Ple
19 DESEMBRE 2013
 • Tal com s’esperava els extints patronats municipals van ser els grans protagonistes del ple de desembre de PremiÓ de Mar que va tenir lloc ahir. L’aprovaciˇ definitiva de la dissoluciˇ dels patronats de l’Escola de M˙sica, el Museu de l’Estampaciˇ i RÓdio PremiÓ de Mar, la integraciˇ de l’Escola i el Museu en l’estructura municipal, i l’encÓrrec de la gestiˇ de la RÓdio a l’empresa p˙blica PremiÓ Serveis Municipals, es va aprovar, per˛ no amb l’acord unÓnime que l’absŔncia d’al•legacions donava a entendre inicialment.

  El regidor de Projectes i Estudis EstratŔgics i portaveu del grup municipal socialista, TomÓs Esteban, va ser l’encarregat de les explicacions inicials. Esteban va dir que el funcionament futur de l’Escola de M˙sica i del Museu es definirÓ en un estudi amb la Diputaciˇ mentre que la RÓdio s’integrava a l’empresa p˙blica. Des de l’oposiciˇ, el portaveu de la Coaliciˇ d’Esquerres, Alfons Barreras es va tornar a mostrar disconforme amb la situaciˇ en la qual quedava RÓdio PremiÓ de Mar i va criticar la contractaciˇ d’un nou periodista com a coordinador de la rÓdio i del butlletÝ Vila Primilia. Des de Crida Premianenca, Joan Ribet es va mostra taxativament contrari a la nova situaciˇ en que queda RÓdio PremiÓ de Mar, i va qualificar de ‘no democrÓtic’ el sistema de contractaciˇ del nou coordinador de l’Órea de Comunicaciˇ. El portaveu popular, Patrick Cruz, va dir que la dissoluciˇ dels patronats i la seva integraciˇ en l’Ajuntament formava part de la seva manera d’entendre les coses, i ben bÚ es va presentar com a inspirador de la idea. No obstant aix˛ presentava dubtes sobre la integraciˇ de la RÓdio en l’empresa p˙blica.

  L’alcalde Miquel Buch es referia a la contractaciˇ del nou coordinador de l’Órea de comunicaciˇ. L’Alcalde va recordar que s’havia fet servir el mateix sistema per a contractar el director artÝstic de l’espai l’Amistat i que l’equipament funcionava bÚ.

  Finalment les votacions van quedar de la segŘent manera. Les dissolucions del patronat de l’Escola de M˙sica i del Museu de l’Estampaciˇ es van aprovar amb les abstencions de Coaliciˇ d’Esquerres i Crida Premianenca i el vot favorable del PP. En el cas de RÓdio PremiÓ de Mar, Coaliciˇ d’Esquerres es va abstenir, Crida va votar en contra i PP va votar a favor. L’encÓrrec de gestiˇ del servei de RÓdio PremiÓ de Mar per part de l’empresa PremiÓ Serveis Municipals va comptar amb l’abstenciˇ de la Coaliciˇ d’Esquerres i Partit Popular, i el vot en contra de Crida Premianenca. En tots els casos l’equip de govern de CiU i PSC van votar a favor per la qual cosa tots els punts es van aprovar.

  Hi havia per˛, altres temes d’interŔs en el ple de desembre. Des de les Órees econ˛miques es va aprovar per assentiment l’ampliaciˇ de la delegaciˇ a la Diputaciˇ per recaptar el preu p˙blic de la recollida de residus comercials i industrials. TambÚ es presentava una nova reducciˇ del tipus de gravamen de l’IBI a partir del nou increment de l’impost ordenat des del govern de l’Estat. L’objectiu era mantenir la mateixa recaptaciˇ per aquest impost perjudicant el mÝnim possible als ve´ns. Coaliciˇ d’Esquerres i Crida Premianenca es van abstenir en aquest punt.

  TambÚ es va aprovar l’adhesiˇ a un acord mitjanšant el qual l’Ajuntament podrÓ contractar 25 persones aturats de llarga durada i sense prestacions per un perÝode de 6 mesos. Les explicacions van anar a cÓrrec de la regidora de Recursos Humans, Anna Maria Medina.
  Per cert que en aquest punt, tant Medina com l’alcalde Miquel Buch van agrair de manera especial l’esforš fet pels treballadors de les Órees de Promociˇ Econ˛mica i Recursos Humans davant, segons van dir, les poques facilitats que els havien ofert des del Servei d’Ocupaciˇ de la Generalitat. El punt s’aprovÓ per assentiment.

  TambÚ per assentiment es va aprovar un conveni amb el TecnoCampus Matarˇ Maresme mitjanšant el qual estudiants d’aquest centre tindran contractes en prÓctiques a l’Ajuntament.

  El debat mÚs polÝtic del ple de desembre va arribar per˛ a partir de les mocions que presentava el grup de Crida Premianenca, especialment en la que plantejava la celebraciˇ d’un ple extraordinari per a discutir, amb la participaciˇ de p˙blic, la situaciˇ i les possibles solucions per a problemÓtiques endŔmiques de PremiÓ de Mar com l’estaciˇ de Renfe, el baixador, Can Sanpere o la Nacional II entre d’altres. Des de l’equip de govern es va demanar que la mociˇ quedÚs sobre la taula fins a la propera sessiˇ del ple per poder integrar la proposta en el Reglament de Govern Obert i Participaciˇ Ciutadana. La negativa de Joan Ribet a retirar la mociˇ de l’ordre del dia va provocar el seu rebuig amb els vots en contra de CiU i PSC, tot i els favorables de Crida, Coaliciˇ d’Esquerres i fins i tot del Partit Popular.

  La resta de grups es van afegir a la mociˇ de Crida que demanava la possibilitat de facilitar oferta festiva a la ciutat en dates assenyalades com Sant Joan o cap d’any, per la qual cosa es va aprovar per assentiment.

  TambÚ va comptar amb suport unÓnime la mociˇ presentada per urgŔncia per Crida de rebuig al moviment anti gai ‘Pilla-pilla’.

  Les felicitacions nadalenques i l’anunci que el ple de gener s’endarrerirÓ fins el dia 22, van servir per cloure el ple de desembre de PremiÓ de Mar.

  Cr˛nica elaborada per RÓdio PremiÓ de Mar.


  .

^