Escut de Premià de Mar
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
10 GENER 2014
  • Una de les prioritats de l'equip de govern és donar el màxim suport a les persones aturades i als emprenedors i així queda reflectit al pressupost per a aquest any que encetem, en el qual s'han destinat més de 100.000€ per a accions formatives o d'orientació laboral i subvencions per als emprenedors que iniciïn un projecte viable o  empreses que contractin treballadors en situació d'atur.

    Les accions previstes per a aquest any se centren, en primer lloc, en aquelles orientades a augmentar i actualitzar la formació, de manera que les persones aturades puguin millorar el seu currículum. En aquest sentit, s'han previst diversos cursos específics i altres d'alfabetització digital en la recerca de feina i d'introducció a la informàtica.

    En segon lloc, i no per això menys importants, hi ha les accions centrades en el suport a la recerca de feina, que el servei de Promoció Econòmica ofereix de manera permanent.  El primer pilar és el club de la feina, un espai ubicat a l'Antiga Fàbrica del Gas que dóna suport als usuaris que acudeixen a cercar feina i que volen ser atesos de manera personalitzada i ràpida. A través d'aquest servei, les persones que s'han quedat sense feina poden trobar resposta a qüestions relacionades amb el seu itinerari d'inserció, conèixer de quins  recursos disposa i, alhora, rebre una primera orientació sobre la recerca de feina.  També es dóna un important suport en la recerca de feina per internet.
     
    Però aquest 2014 fem un pas més enllà i recuperem i potenciem el servei individualitzat d'informació i assessorament a les persones emprenedores. Des de Convergència i Unió sempre hem donat suport a les petites i mitjanes empreses, perquè entenem que són el motor de la nostra societat. Un bon exemple és el fet que a Premià de Mar aquest any posem en marxa una subvenció per incentivar la contractació de persones aturades, sempre i quan sigui per un període mínim de 9 mesos. D'aquesta manera, donem un cop de mà a les empreses a créixer o a consolidar-se i, a la vegada, fomentem que es contractin persones del poble.

    D'altra banda, també hem creat subvencions per a la promoció de noves empreses, pensades per a aquelles persones aturades que vulguin impulsar nous projectes, sempre i quan es tracti de projectes viables.

    Paral·lelament a totes aquestes accions, l'Ajuntament ha contractat 25 persones que,  gràcies a una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya, durant sis mesos podran desenvolupar tasques variades a diverses dependències municipals. A totes elles, la nostra enhorabona!

    Finalment, cal recordar també que l'Ajuntament col·labora amb el Consell Comarcal del Maresme en diferents programes, entre els quals hi ha el projecte de l'Oficina Tècnica Laboral del Maresme, que té per objectiu contribuir a la normalització sociolaboral de persones amb trastorns de salut mental i la reducció dels obstacles que dificulten la seva inserció en el mercat de treball.