CP-PA | Espais de participaciķ ciutadana a Premiā de Mar: un deute pendent amb la ciutadania i amb la democrācia directa, i una eina necessāria per transformar el poble!
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
Imprimir
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
31 OCTUBRE 2013
 • Crida Premianenca-Poble Actiu celebra la creaciķ d’aquest espai destinat als grups municipals dins del web del consistori. Ens agradaria expressar el nostre entusiasme per aquesta modificaciķ de la pāgina, encara en estat de prova i de transformaciķ, que entenem que ha de servir per millorar la participaciķ i el diāleg entre les formacions municipals i la ciutadania.

  Una modificaciķ conceptual del web, d’altra banda, reivindicada en repetides ocasions pel nostre grup municipal i que ens ha de portar també a canviar els patrons relacionals i els mčtodes d’informaciķ entre consistori i premianenques i premianencs.

  Mensualment publicarem un article on intentarem explicar les propostes, les iniciatives i les lluites del nostre grup. Podreu comentar-les a la part inferior de la pāgina, on  podreu deixar les vostres opinions, que de ben segur ens serviran per millorar la nostra acciķ, tant la institucional com la que es desenvolupa a peu de carrer.

  Pels qui encara no ens coneixeu, us expliquem que durant aquests dos anys que han passat des de les darreres eleccions municipals en quč Crida Premianenca va obtenir dos regidors, el nostre grup municipal s’ha anat consolidant com a una nova alternativa política al municipi: una formaciķ política oberta, d’esquerres, crítica i constructiva que creix grācies a persones amb inquietuds i il•lusions. Un espai de debat, proposta i acciķ, obert a aportacions i a la participaciķ popular, basat en la māxima de l’assemblearisme.

  La tasca del nostre grup municipal a l’Ajuntament no és, perō, precisament senzilla. Enfrontar-se a la rigidesa de l’Administraciķ i el sistema de partits tradicionals que no entenen les noves formes de fer política, comporta un sobreesforį que no sempre té resultats positius. Les xifres sķn clares: de les propostes que la formaciķ ha fet durant aquests dos anys que es poden comptabilitzar amb més d’una seixantena de precs i preguntes i 36 mocions, només la meitat, 18, han estat aprovades pel Ple de l’Ajuntament. La voluntat transformadora en eixos tan bāsics com els serveis a les persones, la cultura, la protecciķ del territori ha xocat frontalment amb l’actual equip de govern format per CiU i PSC i evidentment amb el suport gairebé submís del PP.

  Malgrat els nostres esforįos dins de l’Ajuntament, des de Crida Premianenca creiem que no podrem forįar el canvi de dināmiques establertes pels partits majoritaris sense un canvi previ de conscičncies populars. És per aixō que des de la formaciķ hem engegat campanyes de sensibilitzaciķ (com per exemple la dels habitatges tapiats), i donem suport a totes aquelles mobilitzacions que promoguin un canvi de model de poble cap a un Premiā més viu, més dināmic, més combatiu amb les desigualtats socials i, en general, més habitable.

  Malgrat que aquest espai el destinarem a explicar-vos els avenįos en la nostra tasca d’oposiciķ, us recordem que també podeu seguir la nostra activitat a www.cridapremianenca.cat. I us convidem a interactuar amb nosaltres sempre que vulgueu!

^