Crònica del ple de març de 2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Cròniques del Ple
16 MARÇ 2017
 • No sabem si va ser casualitat o si el fet que el ple de febrer s’hagués de reprendre l’endemà d’haver començat per l’extensió dels debats ha fet reflexionar els grups municipals, però l’ordre del dia del ple de març es va enllestir en poc més de dues hores. També és cert que les característiques dels punts que es passaven a aprovació i que hi haguessin només quatre mocions i quatre preguntes, dues de les quals es van fondre en una sola, va ajudar a fer via.

  Ens centrarem d’entrada en les respostes que des del Govern es va donar a dues de les preguntes que presentava l’oposició. La Coalició d’Esquerres demanava sobre la publicitat de les jornades de Portes Obertes, més concretament de la de l’escola Mar Nova que es feia ahir mateix, i sobre com quedava la distribució de grups de P3 de cara al proper curs. La regidora d’Ensenyament, Esmeralda Calleja, va dir que SSTT els havia donat aquesta informació tot just divendres passat.

  També en l’apartat de preguntes, Coalició d’Esquerres i Crida Premianenca demanaven sobre la masia de can Salamó,tant pel que fa a l’estat de la mateixa com per l’arribada de l’AE Amon Ra com per la seva conversió en un casal de joves. Responia el regidor de Joventut, Eloi Maristany, i deia que encara n’hi havia feina per estona.

  Deixem les preguntes i anem amb les mocions, que van ser els elements que més contingut i discussió política van aportar a la sessió i comencem per una que presentava ERC del contingut de la qual n’haurem de parlar més abastament els propers dies. ERC plantejava que l’Ajuntament treballés per a acollir el fons documental de l’historiador local Joan Gómez. El portaveu d’ERC, Josep maria Molins, defensava la moció, i l’alcalde Miquel Buch, després de fer l’històric dels contactes que el Govern ha mantingut amb Gómez, donava la benvinguda a la moció.

  La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte Ciutadans que es va abstenir.

  Precisament, Ciutadans presentava una altra de les mocions destacades de la sessió que plantejava que no es cobrés la plusvàlua als ciutadans que, després de desfer-se la bombolla immobiliària, haguessin perdut diners amb la venda del seu habitatge.

  Méndez va explicar que l’Ajuntament congelarà els cobraments de les plusvàlues en aquests casos a l’espera que es resolgui legalment la situació. La moció va prosperar amb les abstencions de Crida Premianenca i ERC.

  Com ja s’havia anunciat, Ciutadans presentava una segona moció reclamant que els trens de Rodalies de la R1 tornessin a arribar a l’Aeroport. Defensava la moció el regidor Ruben Martínez.

  La moció es va aprovar per assentiment després que, a proposta del portaveu socialista David Gutiérrez, s’aprovés que els tres consellers comarcals premianencs, ell mateix, Josep Maria Cano de Ciutadans i el republicà Josep Maria Molins portaran aquest tema al plenari del Consell Comarcal.

  Encara en el capítol de Mocions, el PP, com avançava ahir en aquest programa Joaquin Briones, demanava que el consistori deixés de pertànyer a l’AMI.

  La moció es va rebutjar tot i els vots favorables de PP, PSC i Ciutadans i l’abstenció de la Coalició d’Esquerres.

  Això pel que fa a preguntes i mocions. Pel que fa als punts que passava a aprovació l’equip de govern, força administratius en el seu conjunt, es va aprovar per assentiment la constitució de la Comissió Municipal de Protecció Civil que s’ha d’encarregar d’elaborar el nou Pla Local d’Emergències. Ho explicava Miquel Àngel Méndez.

  També es va acordar modificar l’encàrrec de neteja d’edificis municipals, amb els vots en contra de Ciutadans que preferien que la gestió d’aquest encàrrec es portés des de l’Ajuntament i no des de Primilia Serveis, i es van resoldre les al·legacions de Josel a la declaració de Can Sanpere com a Bé Cultural d’Interès Local.

  Les fires declarades d’interès local, una modificació pressupostaria, i la caducitat de la concessió de 8 nínxols els propietaris dels quals portaven 4 anys sense pagar les taxes completaven el llistat de temes que presentava a aprovació el Govern. 

  A final de la sessió l’alcalde va anunciar que el ple d’abril es farà una setmana més tard del que seria habitual i tindrà lloc el dia 26, amb motiu de la Setmana Santa.


  Crònica elaborada per Ràdio Premà de Mar

^