Crònica del ple ordinari de maig de 2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Cròniques del Ple
19 MAIG 2016
 • Com era evident, l’anunci per part d’Ensenyament de la retirada de la línia de P3 de l’escola Mar Nova el proper curs i la integració del centre a l’Escola Montserrat va planar en la sessió de maig del ple de Premià de Mar que es va celebrar ahir. Un número important de pares i nens de l’escola van fer cap a les naus de la Fàbrica del Gas per seguir el debat de la moció en defensa de la Mar Nova que impulsava l’Ampa de l’escola i que presentaven conjuntament tots els grups. Una unitat en la presentació que no va evitar retrets en el moment del debat.  Elena Martín, de la Coalició d’Esquerres, es referia a l’anunci d’Ensenyament com una decisió equivocada i contraproduent. Des d’ERC el regidor Pep Ripollès assegurava que ha hagut una sensació falsa d'escola conflictiva i demanava a tots els sectors unitat en la defensa de l'escola. El portaveu socialista, David Gutiérrez, va oferir el seu partit al que necessitessin els pares i va insistir, com ja havia fet a Premià Notícies, que Crida i Coalició d’Esquerres havien donat cobertura a fets que han portat a aquesta situació. En nom Ciutadans, Josep Maria Cano també es va posar a disposició del pares i va considerar que el tancament d’una escola pública era una fet incomprensible.Des de Crida Premianeca, la regidora Brenda Bar va parlar de dies convulsos i d’errors comesos. Després de fer un històric de la situació va negar que l'Ajuntament no tingui competències i va demanar implicació a l’Equip de Govern. Per a seva part, l’Alcalde Miquel Buch va lamentar el que va qualificar de mitges veritats i mitges mentides que s’han sentit aquestes dies i va defensar la gestió municipal des del mateix origen de la Mar Nova el 2008, quan ell ja era l’alcalde. Tot i la diferència de plantejaments, la moció es va aprovar per assentiment, però el tema va tornar a aparèixer al final del ple en les intervencions del públic. En aquell moment, un pare de l’escola va demanar a l’alcalde si era cert que la decisió del tancament del centre l’havien pres conjuntament amb la Generalitat, tal com se’ls havia comunicat. Buch ho va negar.

  Els moviments al voltant del Mar Nova segueixen aquesta setmana. Avui hi ha assemblea de pares a la qual els presents van convidar a assistir Buch, que va respondre que si li volen hi serà, tot i mostrar-se molest per les acusacions del manifest que publicava ahir l’Ampa, tal com va recollir Premià Notícies.

  També avui hi ha prevista junta de portaveus extraordinària per tractar sobre possibles accions en defensa de l’escola Mar Nova.

  En destaquem encara una altra de les mocions que es presentaven al ple d’ahir, en aquest cas la que presentava Crida Premianenca al voltant de la sentència que obliga a situar la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament, una moció que no va prosperar, ja que només va comptar amb els vots favorables de Crida, els contraris de PP, PSC i Ciutadans, i les abstencions de Coalició d’Esquerres, ERC i CiU.

  La moció es va rebutjar, de manera que el govern acatarà la sentència per imperatiu legal, ja veurem amb quina fórmula, i la bandera espanyola tornarà a onejar a la façana de l’Ajuntament.        

  El ple va aprovar també una moció que presentava ERC demanant la hisenda pròpia una moció que, per cert , ja havia estat presentada i aprovada el 2013.

  Per cert que en aquest punt, el grup de CiU va donar llibertat de vot als seus regidors i tant Miquel Àngel Méndez com Imma Morales van optar per l’abstenció. En la sessió d’ahir es van aprovar també una moció d’ERC per establir ajuts als comerços afectats per endarreriments en obres públiques al carrer, i una de Crida instant a la Generalitat a incrementar el finançament de l’Escola Bressol.      

  Com sol ser l’habitual, les mocions van tenir el pes del debat polític del ple, però destaquem també alguns dels punts que passava a aprovació o dels qual informava l’equip de Govern. La sessió presentava l’aprovació definitiva del projecte de millores de l’estació de trens. El tinent d’alcalde de Territori, Antoni Subirà, va donar alguns detalls de les obres.

  Els grups de l’oposició van insistir en què es demani a Adif que retorni els diners que ha d’avançar l’Ajuntament per fer els nous accessos a l’Estació. I ens fixem també en un dels elements sobre quals informava l’àrea econòmica, es donaven explicacions sobre l’execució del pressupost del primer trimestre d’enguany, i el regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Méndez, posava una dada interessant per demostrar la, al seu entendre, bona salut econòmica del consistori: el baix interès amb el qual s’ha aconseguit el crèdit per a inversions.

  Una bateria de preguntes al Govern per part de la Coalició d’Esquerres, Ciutadans i ERC, tancaven l’ordre del dia del ple de maig. 

  Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar 

   

^