Crònica del ple ordinari d'octubre de 2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Cròniques del Ple
27 OCTUBRE 2016
 • El ple d’octubre va aprovar les ordenances fiscals i els preus públics per l’any 2017. El regidor d’Hisenda Miquel Àngel Méndez, que presidia la sessió per indisposició de l’alcalde Miquel Buch, va centrar les seves explicacions en la pressió fiscal, insistint en que és la més baixa de la comarca del Maresme.

  En les seves explicacions va aparèixer un increment notable en una taxa, concretament la del servei de grua, que puja un 8,67% de manera que deixar el nostre vehicle mal aparcat ens pot suposar pagar 174€.

  Méndez va afegir que el cost de la grua depèn del que li costa al municipi aquest servei. En tot cas un increment aquest que va destacar algun grup de l’oposició. En principi, el Partit Popular es mostrava favorable a aquests números.

  Rafa Fernàndez, de la Coalició d’Esquerres, posava en dubte que una baixa pressió fiscal fos tan positiva com plantejava Méndez ja que, va dir, els impostos serveixen per a fer polítiques.

  Josep Maria Molins va votar a favor de les ordenances, però no se li va escapar l’increment de preu del servei de la Grua.

  Ciutadans no va intervenir en aquest debat per la qual cosa la paraula va passar a la banqueta de Crida Premianenca. Marina Altés va retreure a Méndez que l’argument de la baixa pressió fiscal era, va dir, una fal·làcia perquè els preus públics són alts.

  Les ordenances fiscals de 2017 es van aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC-JxP-AM, i PP, els contraris de CP-CUP-PA i ICV-EUIA-E  i l’abstenció de C’s. Els preus públics pel proper exercici, en canvi, es vana aprovar amb vots afirmatius de tots els grups -Crida Premianenca havia destacat que aquests preus es treballessin en comissió- i l’abstenció de la Coalició d’Esquerres.

  L’equip de govern també passava a votació l’aprovació inicial de la modificació del POUM per a la construcció del giratori d’accés al port. Els punt es va aprovar amb els vots a favor de CIU, Ciutadans, PSC, ERC i PP i els contraris de Coalició d’Esquerres i Crida Premianenca.

  El Govern presentava també a aprovació el pagament de l’IRPF de l’agost 2016 a l'Agència Tributària de Catalunya. Aquest punt, que tenia una opinió desfavorable en un informe d’Intervenció, es va aprovar amb els vots contraris de PSC, C’s i PP i les abstencions dels regidors de CiU Miquel Àngel Méndez i Imma Morales.

  I entrem ja en el capítol de les mocions. En destaquem en primer lloc la que presentaven tots els grups de suport a la resolució de la comissió d’Ensenyament del Parlament a favor d’una moratòria al tancament de l’escola Mar Nova i per tenir temps per a dissenyar el mapa escolar de Premià de Mar, una votació a la qual, recordem, hi va votar en contra el grup de Junts pel Sí. La moció, a la votació de la qual hi van assistir membres de l’Ampa de  la Mar Nova, es va aprovar per assentiment, com també l’altra que presentaven conjuntament tots els grups i que demanava que Salut fes les inversions urgents a l’hospital de Mataró, una moció que tenia el seu origen en el darrer ple de l’ajuntament de la capital comarcal.

  El ple va aprovar també, amb l’única abstenció de Crida Premianenca, una moció d’Esquerra per crear una comissió de seguiment de les obres del Port.

  També va prosperar, amb els vots a favor d’ERC, Crida, i CDC i els contrari de C’s, PSC, PP una altra moció en suport celebració del referèndum vinculant. Fem constar el vot favorable de CDC i no de CiU perquè en aquest punt es va abstenir la regidora d’Unió Imma Morales. També es va abstenir la Coalició d’Esquerres. En canvi no es va aprovar una moció de Crida per fer un cens d’habitatges buits. Va defensar la moció la regidora Brenda Bar. Van votar a favor Coalició d’esquerres,  Crida  i ERC, en contra CIU, PSC i PP i es va abstenir Ciutadans. Una altra moció de Crida, aquesta per fer front a l'estigma i la discriminació relacionats amb VIH-SIDA es va aprovar per assentiment. Encara quedava una moció de Ciutadans per la  millora mobiliari urbà de Can Pou que també va prosperar.

  Ja al final de l’ordre del dia, i després d’una bateria de preguntes de l’oposició al Govern, arribava el comiat de qui havia estat cap del grup municipal de Crida Premianenca Joan Ribet. En aquest punt es va fer la tradicional roda de portaveus per acomiadar al regidor. Fem notar en aquest ocasió que alguns parlament no van ser tan ‘amables’ com s’acostuma en aquest casos.

  Miquel Angel Méndez va lliurar a Joan Ribet la medalla de regidor.


  Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar 

^