C'S | El port i Premiā de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnicCompartir
Imprimir
Ciutadans (C's) 2015-2019
22 JULIOL 2015
  • En aquests moments, tot sembla indicar que finalment al Port de Premiā es durā a terme la intervenciķ urbanística definida en el pla especial, que va ser aprovat el 2010 pel ple municipal. L´empresa concessionāria, Marina Port Premiā, ha avanįat en el projecte per omplir d´activitat el Port, que porta encallat des dels anys 90. Perō per acabar de dur-lo a terme ha solˇlicitat tres modificacions respecte al planejament de 2010, que no suposen un increment de l´edificabilitat māxima, ni afecten paisatgísticament el conjunt respecte del pla inicial. El canvi fonamental és que es passaria a admetre dues superfícies comercials de mitjana dimensiķ, de les quals una podrā ser alimentāria. La resta de locals, com ja era previst, es dedicarien a comerįos i activitats de restauraciķ.

    Un dels compromisos de Ciutadans per a aquesta legislatura és que qualsevol modificaciķ del planejament urbanístic es faci sota criteris de sostenibilitat. Per aixō, aprofitant la solˇlicitud per part de l´empresa concessionāria de modificar el pla especial de l´ārea del Port aprovat el 2010, hem proposat la incorporaciķ d´una obligaciķ urbanística que comporta una millora ambiental al pla, consistent que els edificis del port hagin de disposar de cobertes verdes. Aquestes cobertes aporten beneficis respecte de les convencionals, ja que la vegetaciķ serveix per reduir l´efecte illa de calor, reté aigües pluvials, serveix per reduir els nivells de contaminaciķ i millora el paisatge urbā. La proposta ha estat prou ben acollida per la resta de grups municipals, i escoltada per part del regidor de territori i els serveis tčcnics de l´ajuntament, que han incorporat aquesta obligaciķ al redactat de la modificaciķ del pla especial que encara ha de ser aprovada pel ple.

    Des de Ciutadans treballarem per desencallar la situaciķ del port, tenint en compte el que pot implicar per millorar el passeig marítim i els espais verds, la situaciķ de les platges, l´impuls econōmic i l´oferta d´oci de la ciutat o la relaciķ amb l´obertura de l´abaixador del ferrocarril.

^