Crōniques del Ple
Crōnica del ple ordinari del 18 de marį de 2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnicCompartir
Imprimir
Crōniques del Ple
23 MARĮ 2015
 • Tal com es preveia les mocions van portar la cārrega més política del ple de marį, celebrat el dimecres 18, davant d’un ordre del dia molt administratiu. Tot i aixō, un punt entrat per urgčncia, sobre la prōrroga del contracte d’enllumenat públic, va posar discussions i desacord en el tram final de la sessiķ.

  Comencem per la mociķ que, pel seu carācter d’interčs general, destacava d’entre les tres incloses en l’ordre del dia de la sessiķ. El text l’impulsava la plataforma cívica Estaciķ Premiā i demanava el compromís dels grups municipals en la resoluciķ de la situaciķ de mancances i problemes d’accessibilitat i seguretat que pateix l’estaciķ de trens de la ciutat. La mociķ la presentaven conjuntament tots els grups i, per tant, l’acord estava pres d’antuvi. No obstant aixō, els partits van voler explicar-se. Des de la coaliciķ d’esquerres, el seu portaveu Alfons Barreras va recordar que la reuniķ amb el conseller de territori Santi Vila va tenir l’origen en una pregunta del seu grup al ple de desembre. Des de Crida Premianenca, el regidor Pau Paņella va fer un anālisi considerant que una empresa com Adif prima els beneficis al servei públic. El portaveu del Partit Popular, Patrick Cruz, va expressar el seu suport a la mociķ, tot i mostrar-se escčptic atenent a la histōria de les demandes sobre l’estaciķ. El portaveu del PSC, Tomās Esteban, no va intervenir en el moment de la mociķ, perō sí que s’hi va referir en les valoracions finals a Rādio Premiā de Mar. Esteban es va mostrar optimista en el sentit que li constava que s’hi estā treballant. Des de CiU va ser el tinent d’alcalde de Territori, Antoni Subirā, qui va intervenir. Subirā va anunciar una nova trobada entre Ajuntament, Generalitat, Adif i Renfe el proper dia 25 de marį. Al final del ple, i des del públic, el portaveu de la plataforma Estaciķ Premiā va prendre la paraula. Lluís Soler va mostrar la seva satisfacciķ pel suport dels grups i els va demanar el compromís que la mociķ vagi més enllā de les eleccions del 24 de maig.
  La mociķ es va aprovar per assentiment, com també la que demanava l’impuls de la incorporaciķ de clāusules socials en les contractacions per part de l’administraciķ pública local.

  La tercera de les mocions, la impulsaven els grups de CiU, PSC i Crida Premianenca i era en suport de l’esport catalā, en un sentit similar a la que es va aprovar en un ple anterior de suport a les entitats sense ānim de lucre davant la reforma fiscal que preparava el govern de l’Estat. La mociķ es va aprovar amb els únics vots contraris del PP.

  Perō com dčiem, més enllā de les mocions, un punt presentat per urgčncia, i que demanava la prōrroga de l’actual contracte d’enllumenat públic va portar la major discussiķ en una sessiķ fins el moment forįa plācida. L’equip de govern volia que fos el proper govern sorgit de les eleccions del 24 de maig qui gestionés el nou contracte, ja que l’actual acaba l’abril, mentre que l’oposiciķ presentava els informes negatius que al respecte havia presentat la prōpia ārea de contractaciķ de l’Ajuntament. El punt es va aprovar amb els vots a favor dels grups de l’Equip de Govern, CiU i PSC, i els contraris de l’oposiciķ.

  Pel que fa a la resta punts que passava a aprovaciķ l’equip de govern, des de Promociķ Econōmica es presentava la declaraciķ de les fires d’interčs local a efectes tributaris per aquest any 2015. Crida Premianenca i Coaliciķ d’Esquerres es van abstenir en aquest punt per estar disconformes amb el model de comerį que, al seu entendre, signifiquen algunes d’aquestes fires. Des de Serveis Territorials es portava a aprovaciķ la retirada d’una terrassa d’un bar i la modificaciķ de l’ordenanįa relativa justament a les autoritzacions de terrasses d'establiments de restauraciķ als espais públics. Finalment, Medi Ambient passava a aprovaciķ la modificaciķ dels estatuts del Consorci de Tractament de Sōlids Urbans del Maresme. Tots aquests punts es van aprovar per assentiment.                      

  La sessiķ la va presidir la segona tinent d’alcalde, Marisa Ferreras, per absčncia de l’alcalde Miquel Buch, convalescent d’una intervenciķ quirúrgica. El ple ordinari del mes d’abril s’ajornarā una setmana amb motiu de les vacances de Setmana Santa i se celebrarā el dimecres 22 d’abril.

  Crōnica elaborada per Rādio Premiā de Mar      

  ..

^