Cròniques del Ple
Crònica del ple ordinari del 18 de març de 2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Cròniques del Ple
23 MARÇ 2015
 • Tal com es preveia les mocions van portar la càrrega més política del ple de març, celebrat el dimecres 18, davant d’un ordre del dia molt administratiu. Tot i això, un punt entrat per urgència, sobre la pròrroga del contracte d’enllumenat públic, va posar discussions i desacord en el tram final de la sessió.

  Comencem per la moció que, pel seu caràcter d’interès general, destacava d’entre les tres incloses en l’ordre del dia de la sessió. El text l’impulsava la plataforma cívica Estació Premià i demanava el compromís dels grups municipals en la resolució de la situació de mancances i problemes d’accessibilitat i seguretat que pateix l’estació de trens de la ciutat. La moció la presentaven conjuntament tots els grups i, per tant, l’acord estava pres d’antuvi. No obstant això, els partits van voler explicar-se. Des de la coalició d’esquerres, el seu portaveu Alfons Barreras va recordar que la reunió amb el conseller de territori Santi Vila va tenir l’origen en una pregunta del seu grup al ple de desembre. Des de Crida Premianenca, el regidor Pau Pañella va fer un anàlisi considerant que una empresa com Adif prima els beneficis al servei públic. El portaveu del Partit Popular, Patrick Cruz, va expressar el seu suport a la moció, tot i mostrar-se escèptic atenent a la història de les demandes sobre l’estació. El portaveu del PSC, Tomàs Esteban, no va intervenir en el moment de la moció, però sí que s’hi va referir en les valoracions finals a Ràdio Premià de Mar. Esteban es va mostrar optimista en el sentit que li constava que s’hi està treballant. Des de CiU va ser el tinent d’alcalde de Territori, Antoni Subirà, qui va intervenir. Subirà va anunciar una nova trobada entre Ajuntament, Generalitat, Adif i Renfe el proper dia 25 de març. Al final del ple, i des del públic, el portaveu de la plataforma Estació Premià va prendre la paraula. Lluís Soler va mostrar la seva satisfacció pel suport dels grups i els va demanar el compromís que la moció vagi més enllà de les eleccions del 24 de maig.
  La moció es va aprovar per assentiment, com també la que demanava l’impuls de la incorporació de clàusules socials en les contractacions per part de l’administració pública local.

  La tercera de les mocions, la impulsaven els grups de CiU, PSC i Crida Premianenca i era en suport de l’esport català, en un sentit similar a la que es va aprovar en un ple anterior de suport a les entitats sense ànim de lucre davant la reforma fiscal que preparava el govern de l’Estat. La moció es va aprovar amb els únics vots contraris del PP.

  Però com dèiem, més enllà de les mocions, un punt presentat per urgència, i que demanava la pròrroga de l’actual contracte d’enllumenat públic va portar la major discussió en una sessió fins el moment força plàcida. L’equip de govern volia que fos el proper govern sorgit de les eleccions del 24 de maig qui gestionés el nou contracte, ja que l’actual acaba l’abril, mentre que l’oposició presentava els informes negatius que al respecte havia presentat la pròpia àrea de contractació de l’Ajuntament. El punt es va aprovar amb els vots a favor dels grups de l’Equip de Govern, CiU i PSC, i els contraris de l’oposició.

  Pel que fa a la resta punts que passava a aprovació l’equip de govern, des de Promoció Econòmica es presentava la declaració de les fires d’interès local a efectes tributaris per aquest any 2015. Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres es van abstenir en aquest punt per estar disconformes amb el model de comerç que, al seu entendre, signifiquen algunes d’aquestes fires. Des de Serveis Territorials es portava a aprovació la retirada d’una terrassa d’un bar i la modificació de l’ordenança relativa justament a les autoritzacions de terrasses d'establiments de restauració als espais públics. Finalment, Medi Ambient passava a aprovació la modificació dels estatuts del Consorci de Tractament de Sòlids Urbans del Maresme. Tots aquests punts es van aprovar per assentiment.                      

  La sessió la va presidir la segona tinent d’alcalde, Marisa Ferreras, per absència de l’alcalde Miquel Buch, convalescent d’una intervenció quirúrgica. El ple ordinari del mes d’abril s’ajornarà una setmana amb motiu de les vacances de Setmana Santa i se celebrarà el dimecres 22 d’abril.

  Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar      

  ..

^