CIU | El futur de Can Sanpere, en mans dels premianencs
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
03 NOVEMBRE 2014
 • Del 12 al 20 de desembre, tots els premianencs majors de 16 anys estem cridats a participar en la consulta popular sobre la compra o expropiació de Can Sanpere. D´aquesta manera, els veïns podran dir la seva sobre si estan a favor o no que es tiri endavant l´expropiació d´aquest espai perquè es pugui destinar a equipaments i a zona verda.

  Fa molts anys que des de CiU reivindiquem i treballem per fer possible que Can Sanpere sigui públic, sense cap cost per a  l´Ajuntament.  Ara ens podem trobar davant la situació que un Tribunal no ens ho permeti i per tant la darrera opció que ens queda és comprar o expropiar per preservar un espai del tot necessari per a un dels municipis més densos de Catalunya. És per això que l´octubre de l´any passat l´alcalde, Miquel Buch, va anunciar que davant d´aquesta situació es treballaria per realitzar una consulta a tot el municipi de Premià.

  Un tema d´aquesta magnitud requereix escoltar la veu de la ciutadania. Tot i tenir majoria suficient al Ple Municipal teníem clar que no podíem prendre una decisió com aquesta sense tenir en compte què prefereix el poble. Per responsabilitat i per coherència amb el Reglament de govern obert i participació ciutadana que l´Ajuntament va aprovar el març del 2013, el futur de l´espai que ocupa Can Sanpere s´havia de decidir entre tots.

  Amb la creació d´aquest Reglament vàrem apostar per una nova forma de fer política que incorporava la ciutadania en els processos de presa de decisions més rellevants pel poble. En aquests moments teníem al davant un tema prou important per posar-ho en pràctica i no es podia desaprofitar l´ocasió.

  Tirar endavant una consulta d´aquest tipus no és fàcil, per això ja fa molts mesos que hi treballem, amb el suport d´experts externs, de treballadors municipals de totes les àrees implicades, de tots els grups municipals i de la Plataforma Can Sanpere 100% públic. Ho fem il•lusionats, perquè estem convençuts que aquest és el veritable camí per canviar la manera de fer política, per acostar l´Ajuntament al ciutadà.

  Però el pas més important serà que entre el 12 i el 20 de desembre tots els premianencs majors de 16 anys exerceixin el seu vot i es pronunciïn. Perquè, deixant de banda quin sigui el resultat de la consulta sobre Can Sanpere, el veritable èxit de la convocatòria dependrà de la participació ciutadana i que  joves i grans, dones i homes facin seu aquest instrument de participació, facin sentir la seva veu i exerceixin la seva responsabilitat democràtica com a ciutadans.

  Davant la pregunta “Està vostè d´acord que l´Ajuntament expropiï els terrenys de l´antiga fàbrica Can Sanpere per destinar-los a zona verda i equipaments públics? “ des de Convergència i Unió apostem per una  resposta afirmativa. Perquè l´expropiació, que té un cost elevat però és assumible gràcies al fet que l´Ajuntament gaudeix d´una comptabilitat sanejada, és l´única opció que permetrà esponjar el centre del poble i que tots els premianencs puguem gaudir d´aquest espai.

^