CIU | La consulta popular sobre Can Sanpere, en marxa
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
15 SETEMBRE 2014
  • Aquesta tardor els premianencs serem cridats a participar,  per primera vegada en la història del municipi, en una consulta popular.  El motiu  de la consulta serà el futur de Can Sanpere, una qüestió que preocupa el poble, que torna a  estar d´actualitat i que des de Convergència i Unió reivindiquem des de fa 12 anys.

    Cal recordar que al Ple Municipal de juny del 2002, el grup municipal de CiU, en aquells moments  a l´oposició, va votar a favor de demanar que Can Sanpere fos un espai públic. Ja aleshores, davant la situació del govern en minoria que hi havia en aquells moments i la manca de consens, CiU vam reclamar que es fes una consulta popular per decidir el futur de l´antiga fàbrica.

    Avui, 12 anys més tard, ens trobem pendents d´una sentència interposada per l´empresa del grup Nuñez i Navarro Josel SL, titular dels terrenys de Can Sanpere, contra l´actual Pla d´ordenació urbanística municipal (POUM), un document aprovat el 2009 gràcies al govern municipal de CiU que donava llum verda per complir el compromís que Can Sanpere fos 100% públic i es convertís en el pulmó verd del municipi, amb un 73% de l´espai destinat a zona verda i la resta a equipaments.

    Tots els passos fets fins ara per part Convergència i Unió segueixen vigents i, tot i estar pendents de la sentència judicial, teníem clar que calia engegar un procés de participació ciutadana per decidir a través d´una consulta popular quin ha de ser el futur de Can Sanpere. Un procés en el qual ja fa temps que treballem, juntament amb la resta de grups municipals i la Plataforma Can Sanpere 100% públic, perquè som conscients que aquest espai ubicat al bell mig del poble és un tema cabdal per als premianencs.

    Aquesta consulta popular és la primera que se celebrarà a Premià de Mar i suposa el tret de sortida per a properes consultes a la nostra vila. La seva convocatòria suposa un pas important en l´aplicació del Reglament de govern obert i participació ciutadana aprovat fa poc més d´un any, alhora que no hem d´oblidar que coincideix  en el calendari amb un moment tan rellevant com la consulta del 9N perquè el poble català pugui decidir el seu futur. Però, sobretot, suposa un fet decisiu en la història i el futur del municipi. Les properes setmanes anirem informant a través dels canals habituals sobre les novetats i funcionament de la consulta, així com de la data definitiva en què se celebrarà. Us convidem a tots i a totes a estar molt atents a aquestes informacions i, quan arribi el moment, a participar-hi i a exercir el vostre vot. Un dret democràtic que no podem deixar de banda i que, a més, en aquest cas, té una rellevància molt especial per al futur del nostre municipi.

^