PSC | Apostant per l´ensenyament
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
11 JULIOL 2014
 • Aquest any 2014, des del govern municipal, ens vam proposar atendre de manera prioritària aquells sectors que més necessiten la solidaritat de tots com a conseqüència de la crisi. I teníem una prioritat: incrementar les ajudes en els sectors més necessitats, sense reduir serveis i qualitat a la resta.

  Un d´aquests sectors és l´ensenyament, on hem d´atendre els alumnes, millorar o renovar els materials docents i actuar en les instal•lacions de les escoles.

  Per tant teníem per endavant 3 obligacions a les quals atendre i que havien d´encaixar dins una llei que el govern del PP va aprovar per treure competències als ajuntaments. Això implicava la reducció de serveis municipals directes que aquest govern del PP feia desaparèixer,  perquè ell no es fa càrrec de les persones que es queden desemparades.

  Com a Ajuntament de Premià de Mar, a l´última modificació pressupostària es van preveure actuacions en infraestructures d´escoles, per un valor de 136.000 €, per tant en aquest primer pas, ja s´estava actuant en una de les vies.

  A partir d´aquí es va treballar des de l´equip de govern de Premià de Mar, per planificar actuacions per cobrir les necessitats a alumnes en situació de risc i en els materials docents per millorar la qualitat de l´ensenyament. Es va aprovar una partida nova de 224.000 € a sumar a l´anterior, i els 40.000 € ja previstos en llibres, el que representa un total de 400.000 € destinats a l´ensenyament per a aquest any.

  La distribució d´aquest increment pressupostari es distribueix de la manera següent: 50.000 € per obrir els menjadors escolars amb l´objectiu de garantir que els nens i nenes amb necessitats socials tindran un àpat diari durant l´època d´estiu en què no hi ha menjadors escolars; una segona acció de 20.000 € per subvencionar el transport públic a alumnes universitaris que han de desplaçar-se per anar a la universitat, aquests ajuts es prioritzaran en funció de la renda familiar i, per últim, 154.000 € destinats a la compra de material i maquinaris, en aquest cas només per a les escoles públiques, per a la utilització dels professos i/o alumnes, en especial en la utilització de les noves tecnologies aplicades a l´ensenyament (TIC).

  Des del PSC estem convençuts que amb aquestes mesures estem apostant decididament per l´ensenyament, per la qualitat dels materials docents i per les instal•lacions i pels alumnes. I això ho fem des de la responsabilitat de govern municipal malgrat les lleis aprovades pel govern de Rajoy. Lleis pensades per anul·lar les competències dels ajuntaments, deixant sense serveis les persones i no assumint-ne les necessitats el govern estatal. Ho tenim molt clar, el PP pot treure competències als ajuntaments però els ajuntaments no deixarem de donar serveis perquè els problemes dels ciutadans no desapareixen. Som veïns i ens preocupen pels nostres veïns.

  Per últim, desitjar-vos una molt bona Festa Major, pirates i premianencs. Us demanem la vostra activa participació i col·laboració perquè sigui una festa feta des del respecte i la solidaritat.

^