Escut de Premià de Mar
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
04 JUNY 2014
  • La nit electoral del 25 de maig va quedar clar que, més enllà dels resultats obtinguts per cada partit,  un 57,8% dels premianencs van donar suport al dret a decidir. El nostre poble, igual que la resta de Catalunya, ha  expressat de forma molt clara a les urnes que vol exercir el seu dret a decidir a través d´una consulta el proper dia 9 de novembre. Això ha fet possible que les forces polítiques que donen suport al dret a decidir i a la celebració de la consulta hagin obtingut una contundent victòria a les eleccions europees arreu del país .  Els resultats de les eleccions europees fan evident que entre els nostres ciutadans existeix una gran majoria que vol poder decidir democràticament el futur de Catalunya com a país a través d´una consulta, i això no pot deixar  indiferent a ningú. 

    A aquesta constatació, cal sumar-hi el notable augment de participació a Premià de Mar, un 48,94%, superant la mitjana de Catalunya (47,4%), de l´estat espanyol (45,5%)  i d´Europa (43,1%). Una xifra que ens fa pensar que anem pel bon camí i que res no ens ha de distreure del nostre horitzó. Un 57,8% dels premianencs tenim molt clar com volem que sigui aquest horitzó, per molts entrebancs que ens posin i per moltes dificultats que hàgim d´anar esquivant dia rere dia.

    Diumenge, 25 de maig, els premianencs i la resta de catalans vam demostrar el nostre compromís amb Europa: som europeus i volem continuar essent europeus. Havíem estat capaços d´omplir pacíficament els carrers, carreteres i indrets de tot el país i aquesta vegada vam omplir democràticament les urnes.

    D´altra banda, analitzant els resultats propis, a Premià de Mar, un total de 2.155 persones van votar Convergència i Unió. Tot i ser la segona força més votada, superada per ERC (a qui fem arribar la nostra sincera felicitació), Convergència i Unió de Premià de Mar hem assolit un increment d´un 23,25% respecte les anteriors eleccions europees. Això ens omple de satisfacció perquè demostra que una nombrosa part dels ciutadans tenen clar que per poder liderar amb força aquest pas decidit cap a l´horitzó és important que Europa senti i escolti la nostra veu.  Volem aprofitar aquest espai per agrair el suport a tots els premianencs que ens han fet confiança.  Després dels resultats d´aquestes eleccions europees on s´ha reforçat encara més el suport dels catalans al dret a decidir, CiU som la garantia que el procés segueix endavant amb el president Mas al capdavant. I, com va dir el mateix president la nit electoral, no farem ni un pas enrere, complirem el nostre compromís amb els ciutadans de convocar la consulta per al 9 de novembre i continuarem treballant per impulsar l´economia i treure el país de la crisi.