ICV-EUIA-E | Nosaltres parim, nosaltres decidim!
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnicCompartir
Imprimir
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2012-2015
03 MARĮ 2014
 • Els membres de la Coaliciķ d´Esquerres de Premiā, ICV-EUiA, volem expressar el nostre rebuig a la contrareforma de la llei de l´avortament, que és un atemptat contra els drets de les dones i implica una involuciķ que només té el suport dels sectors més retrōgrads de la societat.

  Aquesta llei ens tornaria als temps dels “avortaments de primera i de segona”, en paraules de Cristina Bigordā, presidenta de Dones amb Iniciativa.

  Per a Bigordā, negar el dret al propi cos és un retrocés democrātic que respon a una voluntat política: “satisfer la jerarquia eclesiāstica i mantenir les dones subordinades als interessos i privilegis del patriarcat”.

  L´Organitzaciķ Mundial de la Salut reconeix que restringir les interrupcions voluntāries de l´embarās legal no redueix el nombre d´avortaments, sinķ que augmenta el perill per a la salut i la mortalitat de les dones.

  Volem recordar que el Parlament catalā va comprometre´s a defensar el dret al propi cos. El passat mes d´octubre de 2013, la cambra va aprovar la resoluciķ del moviment feminista sobre drets sexuals i reproductius, presentada per ICV-EUiA en el marc de la “Campanya pel dret a l´avortament lliure i gratuīt”.

  El compromís adoptat pel Parlament es concreta a blindar les garanties i protegir els drets que atorgava la Llei orgānica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupciķ voluntāria de l'embarās a dones i professionals.

  La Coaliciķ d´Esquerres de Premiā expressa el seu rebuig a aquest atac contra les dones, i se suma a la crida a mobilitzar-se per aturar la contrareforma proposada per la dreta més rāncia i retrōgrada.

^