L'Ajuntament actua per protegir les palmeres de l'escarabat “morrut”
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
04 JUNY 2012

El risc de contagi s’incrementa a l’estiu i la prevenció és la millor manera d’intentar controlar aquesta plaga

La regidoria de Medi Ambient i Salut Pública està portant a terme una nova acció per prevenir les palmeres municipals de l’escarabat morrut, basada en una exhaustiva inspecció i un tractament preventiu. Durant el mes de maig s’ha estat treballant amb les palmeres del Camí Ral i al llarg dels propers dies s’aniran fent la resta de palmeres que hi ha a arreu del municipi. En el cas del Camí Ral es va detectar que el percentatge d’exemplars infectats és d’un 20%, una xifra força inferior al d’altres poblacions veïnes, que en alguns casos s’arriba a duplicar.

Les palmeres de Premià de Mar s’han vist afectades pel “morrut” des de fa gairebé 7 anys. Es tracta d’una espècie d’escarabat provinent del sud-est asiàtic, altament invasor i sense cap depredador natural a les nostres contrades. Des de fa temps, les administracions busquen un mitjà per poder controlar aquesta plaga però actualment, a part de la prevenció, el problema és de molt difícil solució.

Amb l’arribada de l’estiu se sol detectar una major dispersió i colonització de l’escarabat morrut, ja que amb el seu vol pot assolir distàncies de fins a 1 km. Per aquest motiu, quan arriba aquesta època de l'any, s’han d’intensificar els controls preventius.

^