L'Ajuntament actua per protegir les palmeres de l'escarabat “morrut”
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
04 JUNY 2012

El risc de contagi s’incrementa a l’estiu i la prevenciˇ Ús la millor manera d’intentar controlar aquesta plaga

La regidoria de Medi Ambient i Salut P˙blica estÓ portant a terme una nova acciˇ per prevenir les palmeres municipals de l’escarabat morrut, basada en una exhaustiva inspecciˇ i un tractament preventiu. Durant el mes de maig s’ha estat treballant amb les palmeres del CamÝ Ral i al llarg dels propers dies s’aniran fent la resta de palmeres que hi ha a arreu del municipi. En el cas del CamÝ Ral es va detectar que el percentatge d’exemplars infectats Ús d’un 20%, una xifra forša inferior al d’altres poblacions ve´nes, que en alguns casos s’arriba a duplicar.

Les palmeres de PremiÓ de Mar s’han vist afectades pel “morrut” des de fa gairebÚ 7 anys. Es tracta d’una espŔcie d’escarabat provinent del sud-est asiÓtic, altament invasor i sense cap depredador natural a les nostres contrades. Des de fa temps, les administracions busquen un mitjÓ per poder controlar aquesta plaga per˛ actualment, a part de la prevenciˇ, el problema Ús de molt difÝcil soluciˇ.

Amb l’arribada de l’estiu se sol detectar una major dispersiˇ i colonitzaciˇ de l’escarabat morrut, ja que amb el seu vol pot assolir distÓncies de fins a 1 km. Per aquest motiu, quan arriba aquesta Ŕpoca de l'any, s’han d’intensificar els controls preventius.

^