Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
18 MAIG 2012

Els propietaris d'algun habitatge desocupat el poden posar en lloguer a través de la Borsa d'habitatge de l'Ajuntament

La Borsa d'Habitatge actua com a mediadora entre els propietaris d’'habitatges buits i els llogaters, de manera que es garanteix el bon ús dels habitatges, es negocien rendes de lloguer per sota del preu de mercat i es cerca l'habitatge més adequat per a cada unitat de convivència. Aquest servei funciona des de primers d'any. 

Aquelles persones que tinguin en propietat algun habitatge desocupat el poden posar en lloguer a través de la borsa d'habitatge de l'Ajuntament. El funcionament de la borsa és el següent:

El propietari haurà de fixar el lloguer un 20% més econòmic del preu de mercat. A canvi, la Borsa d'Habitatge s'encarregarà de: 

  • El posarà en contacte amb llogaters potencials.
  • Redactarà el contracte de lloguer.
  • Gestionarà una assegurança gratuïta d'assessorament i defensa jurídica en cas d'impagament del llogater.
  • Gestionarà una assegurança gratuïta per a la vivenda que cobreixi els possibles desperfectes.
  • Gestionarà l'aval del lloguer, una assegurança gratuïta que, en cas de desnonament, permet recuperar les rendes dels mesos deixats de percebre.

D'aquesta manera, el llogater es podrà beneficiar d'un lloguer un 20% més econòmic sobre el preu de mercat i de la gestió gratuïta en la redacció del contracte. Per la seva part, haurà de dipositar un mes de lloguer com a fiança.

Per tal de poder accedir a un habitatge de la Borsa d'Habitatge es demana que el llogater disposi d'ingressos i en pugui destinar un 30% al pagament del lloguer. Per entrar a formar part d'aquest programa cal que el llogater no tingui cap vivenda en propietat.

Per a més informació us podeu adreçar a:

Borsa Local d'Habitatge de Premià de Mar:
Antiga Fàbrica del Gas (Nau 2)
c/Joan XXIII 2-8
Tel. 93 741 74 04 / ext.4110
Atenció presencial: de dilluns a dijous de 9.00h a 13.00h i divendres (visites concertades).