L'Ajuntament de Premià de Mar, capdavanter en medi ambient gràcies al certificat EMAS
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
11 MAIG 2011

Lliurament EMAS portadaAquest matí la Generalitat de Catalunya ha lliurat el certifiat ambiental EMAS a l'Ajuntament de Premià de Mar. Actualment disposen d'aquest certificat 34 ajuntaments catalans

Aquest matí, la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, ha fet lliurament a l'Ajuntament, a través de l'alcalde, Miquel Buch, del certificat EMAS (Eco-Management and Audit Scheme), un sistema voluntari de gestió i auditoria ambiental europeu. L’EMAS promou la millora contínua del comportament ambiental de les organitzacions mitjançant la implantació d'un sistema de gestió ambiental, l'avaluació sistemàtica i la formació i implicació activa dels treballadors.

Durant l'acte, l'alcalde Buch ha destacat el compromís que s'ha portat a terme des del consistori en matèria de medi ambient, i en aquest sentit ha destacat l'adhesió de l'Ajuntament de Premià de Mar al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic i, dins d'aquest marc,  l'aprovació del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) 2010-2020, alhora que ha explicat que s'han demanat dues auditories, una de lumínica i una altra d'energètica (per instal.la plaques solars als equipaments municipals). D'altra banda, Miquel Buch també s'ha referit a la reducció del consum energètic i de la contaminació que s'ha aconseguit els darrers quatre anys:increment en 114 del nombre de punts de llum (fanals) i reducció de 13,74% del consum energètic; reducció de 474 làmpades de vapor de mercuri; reducció de 62 tones de CO2 no emesos a l'atmosfera, i reducció d'un 82% el consum energètic dels semàfors tot i que se n'han posat de nous.

Per la seva part, Marta Subirà ha volgut fer un reconeixement a les organitzacions que de manera voluntària adquireixen un compromís amb el medi ambient, i en aquest sentit s'ha referit com a exemple al procés voluntari de millora de l'Ajuntament de Premià de Mar, i ha destacat que és capdavanter a Catalunya en l'obtenció del certificat EMAS. Actualment, dels 951 ajuntaments que hi ha a Catalunya, 34 disposen d'aquest certificat. La xifra total dels EMAS actualment vigents a Catalunya (administracions, organitzacionsi empreses privades) és de 293.

Finalment, la regidora de Medi Ambient, Marisa Ferreras, ha explicat el procés d'auditoria que ha hagut de passar l'Ajuntament, que ha qualificat de “molt rigorós”, per poder accedir al certificat EMAS.

Lliurament EMAS

^