Finalitzen les obres de la Gran Via de Lluís Companys
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
29 JUNY 2018

Està previst que tant la Gran Via com el carrer de la Plaça s'obrin al trànsit la setmana vinent

Els vianants ja poden circular lliurement per la Gran Via de Lluís Companys després que s'hagi donat per finalitzat el gruix de les obres que s'hi han dut a terme els darrers mesos. L’obertura del carrer al trànsit es farà al llarg de la setmana vinent per motius de seguretat i quan hagin quedat definitivament resolts els detalls que encara queden.

Les obres han consistit, en una primera fase, en la substitució del clavegueram del carrer i les connexions d'aquest amb les escomeses dels edificis. En la mateixa fase es va col·locar el col·lector d'aigües pluvials i es va connectar amb els embornals, i es va fer el pas dels serveis de gas, llum i enllumenat públic. En una segona fase, s'ha anivellat el terreny, s'ha pavimentat amb panot nou i s'ha asfaltat. Amb aquests treballs, la Gran Via s'ha convertit en carrer de plataforma única amb prioritat per als vianants, tot i que es manté la circulació de vehicles i la majoria de places d'aparcament que hi havia abans de començar els treballs.

Mentre s'han fet les obres, s'han substituït exemplars de l'arbrat de la Gran Via que presentaven deficiències estructurals que, unides a les conseqüències del canvi climàtic, els podrien arribar a fer caure amb el perill que això podria suposar pels vianants. Les espècies dels arbres que s'han plantat de nou s'han determinat seguint criteris d'idoneïtat de la zona. També s’han plantat els escocells dels arbres i s’han disposat jardineres amb plantes i flors.

Darrers treballs al carrer de la Plaça

La finalització de les obres de la Gran Via coincideix amb els darrers treballs del carrer de la Plaça, on s'ha desdoblat el clavegueram, amb un nou tub per a les aigües pluvials, i s'ha col·locat una nova canonada d'aigua potable. Avui s'asfaltarà el carrer i només quedaran alguns serrells per acabar. És previst que el carrer s'obri al trànsit al llarg de la setmana vinent.

La Gran Via de Lluís Companys aquest matí

^