Ensenyament anuncia la supressió d'una línia de P3 a l'Escola Montserrat i una de 1r d'ESO a l'Institut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 MAIG 2018

La baixes xifres en les preinscripcions per al curs 2018-2019 han estat la causa de la decisió 

Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'escola Montserrat i l'Institut de Premià de Mar que, un cop finalitzat el període de preinscripcions per al curs 2018-2019, té la intenció de suprimir una línia de P3 i una de 1r d'ESO, respectivament. En el cas de l'Escola Montserrat, inicialment s'havien previst 2 línies, amb un total de 50 places ofertades, i s'hi han preinscrit 21 alumnes.  A l'institut les 6 línies inicials de 1r d'ESO passaran a 5 després que s'hi hagin preinscrit un total de 96 alumnes sobre una oferta de 180 places. A 2n d'ESO, en canvi, de 5 línies que hi havia se n'augmenta una i es passa a 6.

Cal recordar que al mes de febrer el departament d'Ensenyament va comunicar la voluntat de tancar una línia a l'Escola Sant Cristòfol i una altra a l'Institut basant-se en la previsió demogràfica, sense tenir en compte criteris qualitatius, i des de l'Ajuntament es va sol·licitar al departament que es mantingués l'oferta formativa pública i es “replantegés la decisió de tancar les línies durant el curs vinent, a l'espera de tenir elaborat el mapa escolar”. Un mes més tard, Serveis Territorials comunicava a l'Ajuntament que l'oferta escolar per al curs 18-19 no es modificava.

Finalment, però, la xifra de preinscripcions ha estat fins i tot més baixa que la previsió feta des de la Generalitat i, per aquest motiu, s'ha tornat al plantejament inicial de suprimir les dues línies. L'únic canvi respecte a la primera proposta ha estat la supressió de la línia de P3 a l'escola amb menys preinscripcions, Montserrat, en benefici de l'Escola Sant Cristòfol, que ha enregistrat millors xifres.

Amb el tancament d'una de les dues línies de P3 de l'Escola Montserrat, la ràtio d'alumnes d'aquest curs a les públiques de Premià de Mar se situaria en 18,33 alumnes per aula, gairebé tres punts per sota de la mitjana de 21,03 que enregistra P3 a l'escola pública de Catalunya durant aquest curs 2017-2018. Pel que fa a l'escola concertada, la davallada demogràfica també s'ha fet palesa, ja que només l'escola El Pilar ha aconseguit omplir les 25 places ofertades. La ràtio d'alumnes per aula de P3 pel que fa a la concertada se situaria per al curs 2018-2019 en 21,8 alumnes, més de tres punts per sobre de la ràtio de la pública a Premià de Mar.

En conèixer la decisió, des de l'Ajuntament s'ha sol·licitat una reunió urgent amb la Direcció General De Centres Públics, per tal de rebre les explicacions pertinents i buscar les solucions menys perjudicials per al teixit educatiu de la ciutat, però per ara no ha obtingut resposta.

Resultats de les preinscripcions per al curs 2018-2019 (resultats provisionals) :

                                      Alumnes P3                  Línies

  • La Lió                           28                             1
  • El Dofí                          14                             1
  • Sant Cristòfol               31                             2
  • Mar Nova                     16                             1
  • Montserrat                    21                             2 (passa a 1 línia)
  • La Salle                        61                             3
  • El Pilar                         25                              1
  • Assís                            23                              1

                                         Alumnes 1r ESO          Línies

  • Institut Premià             96                                6 (passa a 5 línies)

Escola Montserrat

^