El ple aprova una moció de tots els grups sobre publicitat sexista 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
23 MARç 2018

La moció es va presentar a proposta de la Taula de Gènere.

La totalitat dels grups municipals de Premià de Mar van presentar i aprovar al Ple de març una moció a partir de la qual les denúncies i queixes que pugui rebre l'Ajuntament en matèria de publicitat sexista seran trameses per ser resoltes a l'institut Català de les Dones.

La moció, presentada inicialment pel grup municipal de Crida Premianenca, va ser debatuda a la Taula de Gènere i posteriorment consensuada per tots els grups municipals abans d'arribar al Ple.

El text aprovat recorda que l'Ajuntament disposa de diferents canals de comunicació per denunciar accions que es puguin considerar de publicitat sexista i acorda que es faci una comunicació específica sobre la importància de la publicitat no sexista al web municipal.

La part expositiva de la moció manifesta que vivim encara en una societat masclista i recorda que els assassinats de dones són la part més visible de la situació que pateixen dins d'un sistema de violència invisibilitzat.

El text continua dient que la publicitat és un dels espais de transmissió i reproducció d'aquests models patriarcals i que l'Ajuntament té entre els seus objectius vetllar pels drets de la ciutadania. No obstant això, i atenent que el consistori no és competent en matèria sancionadora per raons de publicitat il·lícita, el ple aprova, com es contempla a la resolutiva de la moció, que les possibles denúncies sobre continguts publicitaris que segons la llei resultin inapropiats en aquest àmbit, es traslladin a l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació de l'Institut Català de les Dones per al seu tractament i resolució.

Ple ordinari de gener

^