Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Informació publicada l'11 d'agost de 2017
L'ampliació del Museu Romà, més a prop

L’excavació del jaciment de Can Ferrerons es podrà completar, alhora que també es podrà museïtzar la totalitat de l’espai perquè pugui ser visitat pel públic. Això serà possible gràcies a la subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de 655.760,08 € que la Generalitat ha concedit a l’Ajuntament. Es preveu que el projecte finalitzi el 2020, la qual cosa suposarà un pas important per a la promoció del Museu Romà i de la ciutat arreu de la comarca donat el gran valor del jaciment.

El primer pas serà l’excavació del perímetre sencer de l’edifici romà. D’aquesta manera se’n podrà fer un estudi científic i tècnic que permetrà conèixer quin ús tenia i acabar d’identificar l’entorn econòmic i social de Premià de Mar durant l’època romana. Posteriorment, s’iniciaran els treballs de museïtzació, que es faran amb l’aplicació de noves tecnologies les quals permetran recrear com vivien els romans a la nostra contrada.

El projecte també inclou la construcció d’un petit edifici al nivell del carrer que comptarà amb una sala per a exposicions i conferències, un despatx i un petit magatzem.

Museu Romà

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^