L'ampliaciˇ del Museu RomÓ, mÚs a prop
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic
Imprimir
Notes de Premsa
11 AGOST 2017

L’excavaciˇ del jaciment de Can Ferrerons es podrÓ completar, alhora que tambÚ es podrÓ muse´tzar la totalitat de l’espai perquŔ pugui ser visitat pel p˙blic. Aix˛ serÓ possible grÓcies a la subvenciˇ del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de 655.760,08 € que la Generalitat ha concedit a l’Ajuntament. Es preveu que el projecte finalitzi el 2020, la qual cosa suposarÓ un pas important per a la promociˇ del Museu RomÓ i de la ciutat arreu de la comarca donat el gran valor del jaciment.

El primer pas serÓ l’excavaciˇ del perÝmetre sencer de l’edifici romÓ. D’aquesta manera se’n podrÓ fer un estudi cientÝfic i tŔcnic que permetrÓ conŔixer quin ˙s tenia i acabar d’identificar l’entorn econ˛mic i social de PremiÓ de Mar durant l’Ŕpoca romana. Posteriorment, s’iniciaran els treballs de muse´tzaciˇ, que es faran amb l’aplicaciˇ de noves tecnologies les quals permetran recrear com vivien els romans a la nostra contrada.

El projecte tambÚ inclou la construcciˇ d’un petit edifici al nivell del carrer que comptarÓ amb una sala per a exposicions i conferŔncies, un despatx i un petit magatzem.

Museu RomÓ

^