www.premiademar.cat
Informació publicada el 20 d'abril de 2017

El web de l'Ajuntament de Premià de Mar ha obtingut per 4a vegada el Segell Infoparticipa, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB i per 3r any consecutiu ho ha fet amb la màxima puntuació, ja que ha complert el 100% dels indicadors.

El segell Infoparticipa, del qual ja se n'han fet 4 edicions (2013, 2014, 2015 i 2016), és un projecte desenvolupat pel LPCCP que distingeix la transparència dels webs d'ajuntaments, consells comarcals, i enguany també de les diputacions. L’objectiu d’aquesta iniciativa és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat.

Per poder avaluar la transparència dels webs municipals, el LPCCP ha establert un total de 52 indicadors que s'utilitzen per examinar les pàgines web sobre 5 qüestions que es consideren bàsiques: qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius; i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

L'Ajuntament de Premià de Mar ha estat un dels 77 ajuntaments (del total de 948 avaluats) que ha obtingut el Segell Inforparticipa i un dels 17 que han obtingut la puntuació màxima del 100%. L'acte de lliurament del segell es va fer ahir dimecres a la sala d'actes del rectorat de la UAB. L'acalde, Miquel Buch, i el 2n tinent d'Alcalde, David Gutiérrez, van recollir el guardó. 

Lliurament segell infoparticipa 2016