Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
10 MARç 2017

Durant el procés participatiu de cultura pensat per destinar 15.000€  a projectes proposats per la ciutadania, es van recollir un total de 21 propostes, que el Consell municipal va debatre i votar per triar quines es portaven a terme.

Les  propostes que van resultar escollides i que es realitzaran són les següents:

  • I Love Premià: Premi a la millor promoció de Premià de Mar feta en vídeo. Es proposa realitzar un vídeo sobre la vila que pugui esdevenir viral..
  • Premis d'arts plàstiques: Concurs d'arts plàstiques, pintura, escultura, fotografia i vídeo. El premis poden ser d'un 500 euros per categoria ja que la pretensió és que hi hagi nivell .
  • Poemes per Sant Jordi: La idea és fer arribar la poesia catalana al conjunt del poble. Es proposa editar entre deu i quinze poemes d'autors i autores reconeguts i repartir-los el dia de Sant Jordi  com a regal.
  • Història al carrer: Mitjançant rajoles enganxades al Carrer San Antoni o bé començant per Gibraltar-Plaça-San Antoni, resumir la història de Premià de Mar en rajoles de ceràmica tradicional, tipus auca en que se segueixi la cronologia del poble, creant un itinerari amb la història de la vila.

A banda de les 4 propostes escollides, si és possible i el pressupost ho permet, es començarà la  següent proposta més valorada:

  • Monogràfics divulgatius: Encarregar la redacció amb criteris didàctics, divulgatius i periodístics de monogràfics per encartar a Vila Primilia sobre: Història social i/o  econòmica.

El debat que el Consell municipal de cultura va portar a terme arran de les propostes rebudes va servir per poder identificar criteris i línies de treball futur tant des de la Regidoria de Cultura com des del mateix consell. El Consell de Cultura està format per tècnics de l'Ajuntament, grups municipals, entitats o associacions culturals i persones a títol individual.