Escut de Premià de Mar
 
Notes de Premsa
08 MARç 2017

Fins el 19 de març la ciutadania pot fer aportacions a les noves ordenances municipals referents al Cementiri Municipal i als Clubs Socials de Cànnabis.

D'acord amb la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques, amb l'objectiu de millorar la participació de la ciutadania, amb caràcter previ a l'elaboració dels projectes de les ordenances, es porta a terme una consulta pública. En el cas de Premià de mar es farà a través portal web de l'Ajuntament de Premià de Mar.

En el cas del Cementiri, el reglament actual va tenir el seu origen l'any 1988 i la darrera modificació es va fer al 2010. Aquesta ordenança regula tots els aspectes i tràmits que es donen en la prestació del servei, així com tot allò relatiu a les concessions i transmissions. Amb el pas del temps s'ha detectat la necessitat d'actualitzar-ne el contingut d'acord amb la realitat de l'actual prestació del servei. Alhora, tot i la recent construcció de 47 nínxols i 49 columbaris, el cementiri municipal es troba al límit de la seva capacitat i això fa necessari renovar la regulació de les concessions administratives.

D'altra banda, també fins el 19 de març, es poden fer aportacions per a l'elaboració d'una nova ordenança Municipal referent als Clubs Socials de Cànnabis. Fins ara no hi havia cap ordenança sobre aquest tema i els  darrers anys han proliferat les peticions d'autorització municipal per a la instal·lació de clubs socials i associacions de fumadors de cànnabis.

El ple del juliol de 2016 va aprovar una moció sobre la necessitat de regular les activitats d'aquests clubs socials, fent referència a la  ubicació i a les condicions d'exercici que han de complir en matèria de seguretat, salubritat i higiene, amb l'objectiu de protegir a les persones usuàries i als veïns i veïnes.
A partir de l'entrada en vigor de la present ordenança, les activitats que ja estaven en funcionament, disposaran d'un termini per adaptar-se a la nova regulació.

Les aportacions per a les ordenances es poden fer fins el 19 de març a:

Ordenança cementiri

Ordenança sobre els Clubs Socials de Cànnabis