Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
25 NOVEMBRE 2016

Dilluns 28 s’iniciaran els treballs de gestió i manteniment de tot l’arbrat a les zones viàries, espais públics i recintes municipals. Els  treballs es preveu que finalitzaran a finals de febrer i consistiran en l’aplicació del tractament necessari en funció del tipus d’arbre, la seva dimensió, la forma natural, les mides que pot arribar a assolir i les condicions de l’entorn. Alhora, es reduirà la capçada d’aquells arbres que poden interferir en la visibilitat dels semàfors i l’enllumenat públic. Tots aquells arbres que suposin un risc per a la seguretat dels vianants es talaran i seran substituïts per espècies adients sempre que sigui possible. En total es tractaran prop de 3.500 arbres.

Des de fa temps, l’Ajuntament aplica per a la gestió i manteniment de l’arbrat un criteri allunyat de la poda tradicional i adopta solucions més d’acord amb els conceptes de sostenibilitat, eficiència i foment de les espècies més adequades per sobreviure en un entorn totalment urbà. D’aquesta manera, s’acaba amb la poda heretada de l’àmbit agrícola, ineficaç per a entorns d’asfalt, que consistia a escapçar pràcticament totes les branques dels arbres, deixant el tronc despullat.

Amb aquest nou criteri, el que es vol és podar el que és estrictament necessari, i fer-ho per aconseguir protecció natural contra l’efecte dels raigs solars sobre les façanes dels habitatges, propiciar la creació d’un efecte “túnel verd” afavorint la connectivitat i, d’aquesta forma, millorar el microclima del carrer.

Aquests treballs inclouen l’eliminació de branques mortes, branques amb perill de caiguda o que puguin afectar façanes, enllumenat públic o senyalització viària. Alhora, durant tot l’any, sempre que sigui necessari, s’aniran fent  tasques continuades de manteniment dels arbres, respectant en la mesura del possible el seu propi recorregut natural.

manteniment arbres

manteniment arbres

Fitxer: Planificacio_manteniment_arbres_2016_2017.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 260,14 kB

Poda arbres