Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
05 JULIOL 2016

La sorra acumulada es distribuirà a 200 metres mar endins, entre les platges de Bellamar i Pla de l'Os

A partir del 12 juliol un vaixell draga extraurà l'acumulació de sorra del talús que s´ha format al torrent Amell i es distribuirà de manera homogènia a 200 metres mar endins, com ja es va fer l'any passat, entre les platges de Bellamar i Pla de l'Os. D'aquesta manera s'afavoreix la dinàmica natural de la sorra i no es malmet l'ecosistema natural. Aquesta acció es complementarà amb un moviment de sorres des de terra amb una maquinària específica per formar una desembocadura adient.

L'actuació permetrà disminuir l'acumulació que fa de taponament al torrent, actualment obstaculitzat per la sorra. L'estat en què es troba en aquests moments el torrent suposa un problema important ja que l'acumulació d'aigua estancada és un potencial risc sanitari (mosquits, rosegadors, olors..etc) a banda que impedeix la mobilitat dels usuaris.

La quantitat de sorra que s'extraurà del talús del torrent Amell serà d´uns 10.000m3. Es preveu que els treballs tindran una durada de 4 dies i mentrestant la platja de Llevant funcionarà amb normalitat excepte el punt de succió, on hi haurà una persona que farà tasques de vigilància per seguretat.

El finançament d'aquesta actuació anirà a càrrec de l'empresa concessionària del port, Marina Port Premià.

Torrent Amell 1

Torrent Amell 2