Notes de Premsa
El ple aprova l'establiment d'una línia d'ajuts per als comerços afectats per obres públiques
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
25 MAIG 2016

El ple municipal d'aquest mes de maig va aprovar per assentiment una moció presentada pel grup municipal d'ERC-JxP sobre l'establiment d'una línia d'ajuts per als comerços afectats per obres públiques. El contingut i l'acord aprovats són els següents:

 "Atès que s'estan realitzant unes obres de remodelació del carrer Doctor Fleming i Carrer del Pilar des d'aquest mes de maig i que tots som conscients que les obres generen inconvenients i situacions no desitjables, així com que des de l'Ajuntament s'ha de vetllar i controlar perquè el seu impacte sigui el mínim sobre els implicats i sobretot pels petits comerciants.

Atès que aquestes actuacions, necessàries de realitzar, causen un greu perjudici als comerços ubicats als carrers implicats i en els comerços ubicats en els carrers del voltant amb accés bloquejat, a més a més que els vianants tenen dificultats per a transitar per la zona i accedir a aquests establiments, produint pèrdues econòmiques que difícilment podran recuperar, fins i tot amb una disminució de vendes.

Atès que si pretenem fomentar el comerç de proximitat com a element dinamitzador i generador de riquesa del municipi front a altres formats comercials, hem de buscar fórmules per ajudar a aquests negocis locals a mantenir el seu estatus i no veure's forçats a tancar o com a mínim a passar greus problemes de liquiditat i de fer front als pagaments més recents, sobretot amb elements aliens a la seva voluntat generats des del propi Ajuntament i que poden interferir en el normal desenvolupament de la seva activitat. Aquest fet ja va ser tractat, quan es van produir obres de remodelació del clavegueram durant el període de Nadal.

És per tot això que des del grup municipal d'ERC-Junts x Premià, proposem els següents ACORDS:

PRIMER.- Instar a l'Ajuntament de Premià de Mar a implementar mesures econòmiques per pal·liar als comerços afectats per les obres públiques del carrer realitzant les modificacions pertinents en els concursos d'adjudicació de les obres per sancionar les obres que pateixen retards injustificats en el seu termini d'execució, que repercutirien en els comerços de proximitat afectats.

SEGON.- Una vegada establerta la línia d'ajuts, informar als comerciants afectats de les ajudes existents i crear els mecanismes amb la fi que els comerços ubicats en les zones d'afecció puguin sol·licitar aquestes subvencions.

TERCER.- Elaboració d'un protocol d'actuació per a futures situacions semblants, amb la fi d'incloure mesures de coordinació, informació i senyalització per reduir les molèsties a les persones afectades, veïns, comerciants i vianants.

QUART.- Donar compte d'aquesta moció i dels seus acords a l'agrupació Comerços Associats de Premià de Mar i als comerços de la població en general.

CINQUÈ.- Publicar en la web municipal de Premià de Mar una nota de premsa en al que es comunica el contingut de la present moció i dels seus acords."

Obres Pilar

^