ICV-EUIA-E | Un centre comercial sobre l´aigua
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2015-2019
16 OCTUBRE 2015
 • El port no és un bolet que un bon dia va aparèixer al litoral. El port és una vergonya, responsabilitat de qui als 90 va ampliar-lo. Nosaltres ens hi vam oposar, vam denunciar que malmetia el litoral i que tenia caràcter especulatiu. Van haver-hi manifestacions i tancades, però no ens van escoltar. Malauradament, el temps ens dóna la raó.

  Aquell projecte va fracassar, i ens va deixar un problema que no s'arregla agreujant-lo. El Pla antic permetia locals de fins a 600 m2 amb serveis de suport a l'activitat principal del port: la marítima. Però el 16 de setembre es va aprovar la instal·lació de dues superfícies comercials de fins a 1.300 m2 que busquen convertir el port en un centre comercial. L´antítesi a un port centrat en el mar i un model sostenible.

  La previsió de trànsit de vehicles el 2010 era de 8.345 diaris, quan l´activitat principal era la nàutica! Aquest nombre es veu alarmantment augmentat si parlem d´un centre comercial!

  Aquest transit és el que suportaran els accessos. I parlant d´accessos, alguns s´han cansat de dir que la Coalició vam votar a favor i que mai no hi hem mostrat oposició. Expliquem doncs com i quan es van aprovar.

  7/04/2010: Aprovació definitiva del POUM (Pla d´ordenació urbanística municipal). Vam participar en l´elaboració, vam  aconseguir fites importants i hi votàrem a favor. En aquest moment no hi figura la proposta actual d´accés al Port.

  16/07/2010: l´alcalde rep un informe de la Direcció General d´Urbanisme on es fan diverses modificacions al Pla urbanístic. Majoritàriament són detalls tècnics, però també hi ha la prescripció de modificar els accessos del port.
  Urbanisme es remet a un informe/proposta que està elaborant carreteres, però que a Premià ningú no coneix.

  19/07/2014: l´alcalde signa un decret incloent totes les prescripcions fetes per urbanisme.

  21/7/2010: aprovem les modificacions, que s´expliquen de manera genèrica, afirmant que són prescripcions tècniques a instància de la Generalitat. No es dóna informació de l´afectació als accessos del port i NINGÚ a Premià coneix l´informe de carreteres.

  28/07/2010: Arriba l´informe de carreteres amb la proposta de la rotonda a la zona verda de Can Fitó.

  No se´n fa cap exposició pública, no es facilita als regidors/es de l´oposició, no s´estudien les conseqüències pel que fa a inundacions i no s´estudien els perjudicis al veïnat.

  Per tot això diem que aquests accessos es van aprovar de manera poc clara i sense el suport de la coalició.

  A més, aquest informe ha quedat desfasat i clarament no recull la situació actual de la NII i tampoc la realitat del nou projecte del port.

  La Coalició defensem un port dedicat al mar, a la pesca, a l´oci esportiu i educatiu, al coneixement del medi i de l´entorn.

  I, sobretot: demanem que s´escolti les veïnes i els veïns.

  CiU, PSC, ERC, PP i C´s han impedit que la ciutadania opinés de TOT. Han limitat el debat i han empetitit les possibilitats de decidir.
  Només ens queda demanar a la gent que no es rendeixi.

^