ICV-EUIA-E | Un centre comercial sobre l'aigua
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2015-2019
16 OCTUBRE 2015
  • El port no és un bolet que un bon dia va aparèixer al litoral. El port és una vergonya, responsabilitat de qui als 90 va ampliar-lo. Nosaltres ens hi vam oposar, vam denunciar que malmetia el litoral i que tenia caràcter especulatiu. Van haver-hi manifestacions i tancades, però no ens van escoltar. Malauradament, el temps ens dóna la raó.

    Aquell projecte va fracassar, i ens va deixar un problema que no s'arregla agreujant-lo. El Pla antic permetia locals de fins a 600 m2 amb serveis de suport a l'activitat principal del port: la marítima. Però el 16 de setembre es va aprovar la instal·lació de dues superfícies comercials de fins a 1.300 m2 que busquen convertir el port en un centre comercial. L'antítesi a un port centrat en el mar i un model sostenible.

    La previsió de trànsit de vehicles el 2010 era de 8.345 diaris, quan l'activitat principal era la nàutica! Aquest nombre es veu alarmantment augmentat si parlem d'un centre comercial!

    Aquest transit és el que suportaran els accessos. I parlant d'accessos, alguns s'han cansat de dir que la Coalició vam votar a favor i que mai no hi hem mostrat oposició. Expliquem doncs com i quan es van aprovar.

    7/04/2010: Aprovació definitiva del POUM (Pla d'ordenació urbanística municipal). Vam participar en l'elaboració, vam  aconseguir fites importants i hi votàrem a favor. En aquest moment no hi figura la proposta actual d'accés al Port.

    16/07/2010: l'alcalde rep un informe de la Direcció General d'Urbanisme on es fan diverses modificacions al Pla urbanístic. Majoritàriament són detalls tècnics, però també hi ha la prescripció de modificar els accessos del port.
    Urbanisme es remet a un informe/proposta que està elaborant carreteres, però que a Premià ningú no coneix.

    19/07/2014: l'alcalde signa un decret incloent totes les prescripcions fetes per urbanisme.

    21/7/2010: aprovem les modificacions, que s'expliquen de manera genèrica, afirmant que són prescripcions tècniques a instància de la Generalitat. No es dóna informació de l'afectació als accessos del port i NINGÚ a Premià coneix l'informe de carreteres.

    28/07/2010: Arriba l'informe de carreteres amb la proposta de la rotonda a la zona verda de Can Fitó.

    No se'n fa cap exposició pública, no es facilita als regidors/es de l'oposició, no s'estudien les conseqüències pel que fa a inundacions i no s'estudien els perjudicis al veïnat.

    Per tot això diem que aquests accessos es van aprovar de manera poc clara i sense el suport de la coalició.

    A més, aquest informe ha quedat desfasat i clarament no recull la situació actual de la NII i tampoc la realitat del nou projecte del port.

    La Coalició defensem un port dedicat al mar, a la pesca, a l'oci esportiu i educatiu, al coneixement del medi i de l'entorn.

    I, sobretot: demanem que s'escolti les veïnes i els veïns.

    CiU, PSC, ERC, PP i C's han impedit que la ciutadania opinés de TOT. Han limitat el debat i han empetitit les possibilitats de decidir.
    Només ens queda demanar a la gent que no es rendeixi.

^