ERC-JXP | ERC – Junts x Premiā fomenta la participaciķ i el pacte al projecte del port i en garanteix la seva millora
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnicCompartir
Imprimir
Esquerra Republicana de Catalunya Junts per Premiā (ERC-JxP) 2015-2019
16 OCTUBRE 2015
  • El grup municipal d´ERC – Junts x Premiā ha treballat incansablement pel consens i el pacte en el tema del port. La formaciķ republicana i el seu grup de suport entenen que el port no es pot aturar i abandonar novament 20 anys i al mateix temps entenen perfectament i comparteixen les demandes de participaciķ i intervenciķ dels veīns més propers en el disseny d´aquesta infraestructura. És per aquest motiu que els regidors d´ERC – Junts x Premiā han esdevingut a la prāctica els mitjancers entre les tres posicions existents, com sķn les solˇlicituds de la Plataforma Port Premiā, l´Equip de Govern i el promotor del projecte.

    En aquest escenari, buscant sempre l´entesa i l´avanį, ERC – Junts x Premiā ha aconseguit l´acord de l´Equip de Govern i del promotor d´obrir un període de participaciķ de tres mesos on es debatria amb la Plataforma, i qualsevol altre ciutadā que en tingués interčs, el model d´urbanitzaciķ de la zona verda del port, els serveis municipals ubicats a l´antic edifici del Club Nāutic i, sobretot, el disseny dels accessos viaris al port. El promotor s´ha compromčs a instāncies d´ERC – Junts x Premiā i de l´Equip de Govern a acceptar la valoraciķ que faci aquest procés participatiu ciutadā.
    ERC – Junts x Premiā ha parlat amb la Plataforma Port Premiā, perō també amb veīns de Can Pou individualment, amb comerciants de Premiā i amb altres actors socials implicats directament o indirectament en aquest procés de remodelaciķ. Per aixō, es considera que una prioritat comuna en la majoria dels ciutadans és acabar el port, millorar-lo, i, una de les pors més generalitzades és l´impacte dels accessos. És per aquesta raķ que la proposta, en principi acceptada per la Plataforma, pot ser un espai de consens on avanįar en aquest tema i, per aquest motiu i sent coherents amb les votacions anteriors i les votacions en seu parlamentāria, ERC creu que ha de votar a favor de modificar dos locals de 800m2 perquč passin a ser de 1300m2, essent aquest l´únic punt que es votava al Ple. L´assemblea local d´ERC Premiā de Mar i Junts x Premiā va donar ple suport a aquesta decisiķ.

    Per continuar fomentant el procés participatiu d´una forma constructiva i per mantenir una supervisiķ de les decisions que afecten el port, ERC  – Junts x Premiā també ha proposat  a l´Equip de Govern crear una comissiķ de seguiment amb participaciķ ciutadana i que les decisions que es vagin prenent en Junta de Govern per aquest projecte siguin ratificades obligatōriament pel Ple, per tal de fer un procés més obert i plural. Al mateix temps, s´ha proposat a tots els grups iniciar conjuntament l´impuls d´un estudi i pla d´activaciķ del comerį local.

^