PSC | El port de Premià arribarà a bon port
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2015-2019
16 OCTUBRE 2015
 • Des del PSC pensem que aquests pròxims quatre anys seran clau per al desenvolupament del nostre poble. Un dels projectes més importants i que més projectarà Premià cap a l´exterior i cap al futur és el port. El port de Premià representa una oportunitat per endreçar i desenvolupar una part amb molt de significat per a la ciutat.
  El projecte del port s´ha vist aturat en el passat. Aquesta vegada però, podem dir que és diferent per tres motius: 1) L´empresa Varadero Barcelona ja està treballant i generant activitat econòmica al port. 2) El ple municipal ha donat el vistiplau al projecte presentat i per tant l´empresa concessionària Marina Port Premià pot seguir treballant per tal de poder fer efectiva la inversió i 3) La més important, veïns, Ajuntament i concessionària estem treballant braç a braç per millorar-ne els accessos.
  Voldríem centrar-nos en aquest tercer punt. Des del Partit dels Socialistes de Catalunya valorem molt positivament aquesta col·laboració entre totes les parts interessades. Del juliol ençà, certs sectors contraris al projecte del port han reiterat de manera constant que l´ajuntament ha actuat de manera opaca i poc transparent en aquest projecte. Res més lluny de la veritat i la constitució d´aquest procés participatiu i obert a tota la ciutadania n´és la gran mostra. Sempre, sempre, la informació ha estat a l´abast de tothom.
  Vivim moments de canvi en què l´agitació política està sent un instrument polític que no aportarà res de bo a la ciutat. Les diferències polítiques s´han de saber canalitzar i gestionar de la millor manera possible. Nosaltres almenys així ho entenem.
  La Regidoria de Promoció Econòmica i de la Ciutat no es vol oblidar del principal motor econòmic de la ciutat: el comerç. És imprescindible que l´ajuntament i els comerciants treballem braç a braç per fer dels nostres comerços un referent a la nostra comarca. Pocs municipis, per no dir cap, gaudeixen d´un eix comercial com el nostre. Aprofitem-ho.
  Tenim quatre anys per treballar amb intel·ligència per trobar una estratègia win-win. Aquest nou escenari que ara s´obre davant nostre no té per què significar un joc de suma zero.
  Premià de Mar té la gran oportunitat d´esdevenir el referent del Baix Maresme si som capaços d´aprofitar aquesta oportunitat, si com capaços de generar un pol econòmic que redimensioni la ciutat i l´obri al mar i si som capaços de fer-ho bé. El PSC està convençut que, si ho fem així, aconseguirem ser tot un referent.
  Per acabar només ressaltar 3 dades que creiem importants: 15.000m2 de zona verda, 18.000m2 d´àrea comercial i la generació de prop de 450 llocs de treball directes.

^