Escut de Premià de Mar
Documents
 

Escola Assís (Foto: Ràdio Premià de Mar)
 Escola Assís (Foto: Ràdio Premià de Mar)

La Congregació de les Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor van fundar l’Escola Assís a Premià de Mar l’any 1888. El primer col·legi estava situat en una casa de cós del carrer de Sant Cristòfol, però al 1905 es van instal·lar en un edifici de nova planta al carrer de la Plaça.

L’Escola Assís destaca per l’abundància de maó vist, que contrasta amb l’estucat blanc de la façana. El maó s’utilitza en la decoració de les finestres, els angles de les façanes, la paret de l’última planta i la coronació de l’edifici. Les obertures de les golfes formen arcs apuntats directes, mentre que les del primer pis i la planta baixa els formen de manera esglaonada.

L’edifici és d’indubtable estil modernista i obeeix a les característiques pròpies de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, arqueòleg i redescobridor de l’art romànic català, i que també fou president de la Mancomunitat de Catalunya. No obstant, no hem trobat encara cap document que acrediti que ell n’és l’autor, però confiem que amb el temps podrem desvelar aquesta incògnita.