Escut de Premià de Mar
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2012-2015
05 FEBRER 2015
  • Fa més d´un any que la Coalició de Premià forma part de la plataforma Premià per l'Escola Pública. Aquesta  plataforma agrupa docents i AMPA de totes les etapes educatives que s'imparteixen al municipi: bressol, primària, secundària obligatòria, postobligatòria i formació d'adults. El seu objectiu no és altre que defensar l´escola pública a Premià de Mar i lluitar per evitar el tancament de més línies de P3 d'escoles públiques, ja que d´un temps ençà s´han reduït les línies públiques mentre augmentaven les ofertes per les escoles concertades.

    A la Plataforma coincidim els que creiem fermament que el model d'escola pública és la millor garantia per a una educació inclusiva, catalana, fonamentada en els principis de qualitat, gratuïtat, proximitat, equitat, laïcitat, coeducació i que el sistema educatiu públic d'un país ha de ser bàsicament un instrument d´igualtat d´oportunitats que els centres concertats no poden garantir.

    Us volem recordar que les escoles públiques de Premià gaudeixen de projectes educatius de gran qualitat malgrat les reiterades retallades pressupostàries de plantilles de docents i d'infraestructures.

    Des de la Coalició sempre hem denunciat la manca de suport que reben les escoles públiques per part de l´equip de govern de l´ajuntament, com ho evidencia la nul•la promoció de la matriculació a les escoles públiques. A tot això s´ha de sumar que tant CiU com el PSC van votar en contra de la moció presentada per la Plataforma que només demanava que els grups municipals  manifestessin públicament el seu suport a oferir les 7 línies públiques de P3.