PSC | Una decisió per millorar la societat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
05 FEBRER 2015
 • Des de juliol de 2012, el PSC és al govern municipal fet que implica una etapa nova en la història local, ja que mai abans, el PSC i CiU havien governat junts.

  Trenta mesos governant junts, compartint i aprovant projectes des de la responsabilitat institucional, on uns i altres hem sabut aportar i renunciar pel bé comú. Trenta mesos que mereixen una valoració que volem compartir amb vosaltres: els nostres veïns.

  En primer lloc, aquesta valoració la fem des del vostre punt de vista, perquè com vosaltres, nosaltres també som veïns i veïnes de Premià, persones serioses que busquen el millor per a la comunitat. Som com vosaltres i tot el que hem fet ha estat pensant com ho faríeu, pensat en el millor per la ciutat, com ho faries tu.

  Els grans objectius van ser la participació, la transparència, l´estabilitat i el manteniment dels serveis bàsics als ciutadans que garanteixin la cohesió i la justícia social (Educació, Serveis Socials, Atenció a les persones amb necessitats, etc.), perquè, a més de veïns, som socialistes i els nostres valors estan íntimament lligats a la justícia social.

  Durant aquests 30 mesos, s´ha aprovat el Reglament de bon govern i participació ciutadana, eina bàsica per garantir que les relacions entre els ciutadans i la política local siguin en tot moment vetllades per la mateixa ciutadania. Hem volgut fer-vos transparents totes les actuacions i, el dia d´avui, sabem que ja és una realitat. Ha estat mitjançant el web municipal. Ara són accessibles pràcticament totes les dades que genera el vostre Ajuntament.

  Fa poc es va realitzar la consulta ciutadana per decidir el futur de Can Sanpere. Per primera vegada hem estat consultats per decidir un aspecte cabdal per al futur de ciutat. Ha estat una consulta regulada, avalada per institucions supramunicipals i per tant amb totes les garanties democràtiques i el resultat validat per tots els actors que hi participaven. Una experiència de participació important i a partir d´ara una eina importantíssima per compartir la decisió sobre els grans temes de poble, els que ens afecten a tots com a veïns que som.

  Aquests trenta mesos han estat trenta mesos d´estabilitat. Una estabilitat del govern que mai no s´ha qüestionat. Ha estat així perquè vàrem fer un pacte basat en la confiança mútua, en la lleialtat institucional, a saber parlar molt i cercar solucions des de la diferència i des del bé de tota la ciutadania.

  En aquest mandat s´han produït retrocessos molt importants en l´autonomia del govern local pels atacs i lleis aprovades pel govern del PP, de Mariano Rajoy, que han reduït de forma important els recursos econòmics i les competències municipals. Tot i així, en aquests moments es presten des del vostre ajuntament tots els serveis que necessiteu, hem cercat diners i hem modificat les normes per poder continuar prestant aquests serveis, com així ens vàrem comprometre en el moment de començar a governar, perquè el compromís el fèiem des d´uns principis innegociables per a nosaltres: som veïns. Som socialistes.

^