Anar a la plana de números del butlletí

Número 1 - març 2018
Butlletí Electrònic Municipal Setmanal
Resum del 12 al 18 de març del 2018
Actualitat

Platges sense sorra

L'Ajuntament de Premià de Mar ha demanat avui de manera oficial a la concessionària del port esportiu Marina Port Premià que s'efectuï el transvasament de sorres a les platges a ponent de les instal·lacions. L´acció serà assumida econòmicament per la concessionària en la seva totalitat tal com es contempla en el conveni de la concessió.

Escola Sant Cristòfol Gran Via

L'Ajuntament havia demanat a Ensenyament que es mantinguessin aquestes línies, i el ple de febrer va aprovar una moció de tots els grups en la seva defensa

L'escola Sant Cristòfol i l'institut Premià de Mar sortiran el curs vinent amb la mateixa oferta de línies després que els Serveis Territorials d'Ensenyament s'hagin fet enrere de la seva decisió inicial.

Patrulla a peu Policia LocalLa policia local de Premià de Mar ha detingut aquest cap de setmana un home per amenaçar amb una arma blanca una dona i els seus fills de 10 i 8 anys.
Els fets van passar divendres a la tarda al Camí del Mig. La policia va ser alertada que un home de mitjana edat anava pel carrer amb una navalla a la mà. En arribar la patrulla al lloc dels fets van veure que l'individu feia ostentació de l'arma davant de la dona i els nens. 

Imatge de l'OACL'Ajuntament de Premià de Mar està desenvolupant l'aplicació del nou Pla de Qualitat de l'Atenció Ciutadana. El document, la redacció del qual es troba recollida en el Pla d'Actuació Municipal 2015-2019, va ser aprovat per decret d'Alcaldia el 26 de gener passat i sorgeix de la intenció del govern municipal de millorar els indicatius actuals quant a rebuda, acollida, atenció i temps de resposta als ciutadans en les seves gestions amb l'Ajuntament. El document de treball va ser elaborat conjuntament per experts de la Diputació de Barcelona i directius i tècnics de diverses àrees del Consistori.  

Cartell festa romanaL´activitat formarà part del programa “Diumenges en Família”

Un any més, coincidint amb el diumenge més proper als Idus de Març, diumenge vinent, dia 18 de març, se celebrarà la Festa Romana al Museu Romà de Premià de Mar, una activitat que arriba enguany a la seva quarta edició i que serveix també per a  celebrar el tercer aniversari de la inauguració d´aquest equipament.

La Festa, que a més serà l´activitat del programa “Diumenges en Família” del mes de març, començarà a les 11 del matí i fins a les 3 de la tarda se succeiran les activitats tant a l´interior del Museu Romà, on es farà jornada de portes obertes, com a l´exterior de l´espai. Es podran veure maniobres de legionaris, jocs de gladiadors i tallers d´oficis romans així com també una demostració d´agrimensura o com els romans dissenyaven carreteres o urbanitzaven una ciutat amb tècniques i estris de l´època. Com a novetat d´aquest any, es farà una demostració d´elaboració de cervesa artesana antiga.

Jornada Servei d'Intermediació d'HabitatgeLa Diputació de Barcelona ha celebrat aquest matí una sessió de treball amb diversos ajuntaments, entre ells el de Premià de Mar, per informar del desenvolupament del Servei d´Intermediació en Deutes d´Habitatge. El servei ofereix informació, assessorament i intermediació a persones o famílies que, davant de dificultats econòmiques sobrevingudes, es troben en risc de perdre el seu habitatge habitual. 

Jornada conjunta de portes obertesPer primer cop les cinc escoles públiques de Premià de Mar celebraran una matinal conjunta de portes obertes amb l´objectiu que els futurs alumnes, les seves famílies i ciutadans en general tinguin ocasió de conèixer els centres i els seus programes educatius. Dissabte vinent, dia 17 de març, entre les 10 del matí i les 2 del migdia, les escoles Mar Nova, El Dofí, La Lió, Sant Cristòfol i Montserrat tindran obertes al públic les seves instal·lacions en una matinal que inclourà tallers diversos, activitats, música i visites guiades a les instal·lacions.

La jornada de dissabte es una iniciativa de l´Ajuntament, de la mà de les direccions i les AFAs dels centres, que es duu a terme davant la necessitat de reforçar la promoció de l´ensenyament públic a Premià de Mar després de constatar la intenció, posteriorment aturada, de tancar línies públiques a la ciutat per part d´Ensenyament de la Generalitat, i davant l´evolució demogràfica dels últims anys.

Campanya Cinema ComerçosLa setmana del 19 al 25 de març de 2018, les persones que comprin en algun dels establiments adherits a Comerços Associats de Premià, podran rebre un dels més de 6.000 vals de descompte per anar al cinema de l´Espai l´Amistat.

Una iniciativa que se suma a les diverses que es faran a tot Catalunya en aquesta mateixa línia i que forma part de la celebració de la II Setmana del Comerç, una proposta del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

La regidora de Serveis Socials, Imma Morales, i el responsable dels horts, Pere FabrésUnes 36 persones van participar aquest passat 2017 del projecte Hort Social. D´aquestes, una vintena en van fer ús de forma regular, sumant un total de 700 hores treballades. El projecte, que naixia amb la voluntat de proporcionar una activitat lúdica, formativa i productiva  per a aturats de llarga durada, amb el temps, s´ha anat estenent a tota la ciutadania. 

Carretera Nacional IILa segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb sortida a Mataró i arribada a Valls, passarà dimarts vinent, dia 20 de març, per la carretera nacional II al seu pas per Premià de Mar, la qual cosa implicarà restriccions de trànsit en aquesta via. L'hora prevista del pas de la cursa pel nostre municipi serà a les 13.00 hores aproximadament, en direcció a Barcelona, però la carretera Nacional II estarà tallada en ambos sentits des d'una hora abans.

Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a
www.radiopremiademar.org

Ordre del dia

Resum de l'ordre del dia

Ple municipal

Seu antiga Club NàuticLes màquines començaran dilluns l´enderroc de la que ha estat la seu del Club Nàutic de Premià de Mar des de l´any 1974. S´espera que els treballs tinguin una durada aproximada de 3 setmanes .

Anuncis Oficials
Curs adreçat a emprenedors, professionals autònoms, freelances, empresaris i qualsevol persona relacionada amb el Règim Especial de Treballadors Autònoms.
Vull donar-me d'alta - Vull donar-me de baixa