Anar a la plana de números del butlletí

Número 55 - gener 2012
Butlletí Electrònic Municipal Setmanal
Resum semanal del 15 al 22 de gener del 2012
Actualitat


Sala Gran

El nou equipament enceta la primera temporada un cop finalitzada la rehabilitació integral que l’ha transformat en un espai cultural polivalent

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, el regidor de Cultura, Eloi Maristany, i el director artístic de l’Espai l’Amistat, Toni Martin, han presentat davant els mitjans de comunicació el nou equipament, que s’inaugurarà el proper cap de setmana. 

Durant la seva intervenció l’alcalde Miquel Buch ha destacat que l’equipament de l’Amistat, que ha definit com a “molt més que un teatre” és una espai molt necessari i de “vital importància” per a Premià de Mar. L’alcalde Buch ha fet esment també a que l’Ajuntament és conscient que entre els premianencs hi ha molta expectativa per aquest nou espai cultural, alhora que ha recordat que la seva posada en marxa va acompanyada d’un procés durant el qual s’ha d’anar veient quin tipus d’espectacles o activitats prefereix el poble. Finalment, Miquel Buch ha subratllat que l’Amistat, que es defineix com a un espai de creació, interrelació i exhibició artística “suma” en tots els sentits, ja que “ens ajuda a sumar com a municipi, com a premianencs i en interrelació”.

 Per la seva banda, el regidor de Cultura, Eloi Maristany, ha destacat que el nou espai “serà per a tota la gent del poble”, i ha afegit que “esperem que les entitats facin propostes i es facin aquest equipament seu”.

 Toni Martín, que es farà càrrec de la direcció artística del nou espai, s’ha referit a la polivalència del nou equipament, que permetrà oferir disciplines tan diverses com ara teatre, música, dansa, ball, conferències, cinema o espectacles infantils, alhora que ha subratllat que la intenció és que l’Espai l’Amistat sigui “autogestionable”.  Martín ha explicat que per a aquest 2012 es preveuen unes 140 activitats. 

Divendres, dia 20, al vespre, es farà l’acte institucional d’inauguració del nou equipament i durant el matí de dissabte, dia 21, es farà una jornada de portes obertes perquè tots els premianencs el pugin visitar. Aquell mateix cap de setmana es faran els espectacles  30/40Livingstone, amb Sergi López i Jorge Picó, i The New Gospel X-perience.


Actes previstos durant el cap de setmana d’inauguració:

Dissabte, 21 de gener:

De 10h a 14h:
Jornada de portes obertes

A les 21h:
30/40 Livingstone, amb
Sergi López i Jorge Picó


Diumenge, 22 de gener


A les 18h, The New Gospel X-perience
Els actes del cap de setmana del 21 i 22 de gener, donaran el tret de sortida a la que serà la primera temporada del nou equipament cultural, un cop ja ha finalitzat la seva rehabilitació integral. L’edifici que hi havia inicialment es va enderrocar el març del 2009, amb excepció de la façana, que s’ha mantingut pel seu valor històric, cultural i patrimonial. En aquest sentit, destaca el contrast entre la façana modernista i l’estètica geomètrica del segle XXI de la resta de l’edifici.

El nou espai està dotat d’una sala polivalent amb un aforament per a un màxim de 350 persones, amb una grada retràctil i parquet resistent, pensada per poder acollir teatre, cinema, música, ball, o actes i espectacles diversos; una sala petita amb un aforament per a un màxim de 100 persones, destinada a conferències, lectures dramatitzades o espectacles de petit format; un bar-restaurant; un espai per a ús de l’entitat de l’Amistat; i un hotel d’entitats.

La reforma integral de l’Amistat ha estat impulsada i dirigida des de l’Ajuntament i era un tema pendent des de feia temps, perquè l’edifici ja no reunia les condicions necessàries ni de seguretat com a espai escènic. La història del centre arranca el 1892, amb la creació, per part d’una seixantena de premianencs, del Centre l'Amistat Obrera Mutualitat de Previsió Social. El nou espai que ara s’inaugura ha estat possible després que l'Ajuntament valorés molt positivament la possibilitat de recuperar aquest patrimoni arquitectònic de la societat civil premianenca per les grans possibilitats que oferia de construir, en un enclavament estratègic, un equipament destinat a la promoció cultural i la participació ciutadana, sense oblidar la importància del seu valor sentimental per a moltes generacions de premianencs.

El cost total de l’obra ha estat de més de 5milions d’€ que s’han finançat gràcies als ajuts estatals del FEIL (un 50%); el Ministerio de Cultura (30%); Fundació La Caixa (15%); i la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Premià de Mar (5% restant). Amb el nou espai que ara s’inaugura, Premià de Mar recupera un equipament cultural i social que gràcies a la reforma que s’hi ha fet permetrà oferir una programació cultural estable i de qualitat per a tots els públics. 

Més informació sobre la programació, preus i abonaments del nou espai a www.espailamistat.cat.

La direcció artística del nou espai anirà a càrrec de Toni Martín.

Toni Martín, Premià de Mar (1970):

Llicenciat en dramatúrgia i direcció escènica per l’Escola Superior d’Art Dramàtic (Institut del Teatre) en els darrers quinze anys treballa amb directors com Lluís Pasqual, Sergi Belbel, Carme Portaceli, i Rosa Novell, entre d’altres. La seva inquietud i el seu compromís com a creador el porten a interessar-se en el teatre social, iniciant un projecte per acostar els clàssics a interns penitenciaris per tal de reflexionar, mitjançant el treball de creació, sobre els seus propis conflictes. Dins el seu bagatge com autor teatral cal destacar textos com “Canvis” (1995), “Buits” (1997), “The Hamlet Circus” (2004) i “Fairy” (2007) escrita conjuntament amb Carme Portaceli i per la qual va guanyar el Premi MAX de les Arts Escèniques com a millor text en llengua catalana. El seu darrer text “Exposició” (2010) ha estat estrenat recentment a Ciutat de Mèxic sota la producció de l’actor Diego Luna (“Frida”, “La terminal”, “Mi nombre es Harvey Milk”).

També és un dels creadors i director dels Premis Butaca de teatre de Catalunya. Durant els darrers anys ha compaginat la seva tasca de dramaturg i director d’escena amb la crítica teatral a la revista Time Out Barcelona.

Fotos Espai l'Amistat

Ple Municipal
Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a www.radiopremiademar.org

ORDRE DEL DIA:

1.- Lectura i aprovació acta sessió anterior.

2.- Informació Oficial.

Comissió Informativa d’Afers Generals:
3.- Serveis Centrals: 
3.1.- Aprovació tarifes servei d’auto-taxi any 2012
3.2.- Aprovació reglament Biblioteca municipal Martí Rosselló i Lloveras
4.- Cultura:
4.1.- Aprovació conveni amb l’empresa municipal Premià Serveis Municipals, SLU per a la gestió de les activitats necessàries per a la
realització de la programació i dinamització del teatre L’Amistat.

Mocions:
5.1.- Moció presentada pel grup municipal CP-PA: Mesures d’austeritat del govern espanyol en contra dels drets socials i laborals bàsics.
5.2.- Moció presentada pel grup municipal CP-PA: Per la sobirania nacional i per expressar la voluntat d’abolir la monarquia borbònica

6.- Renúncia regidora grup municipal PSC-PM: Sra. Luisa Rabassa Espuny.

Precs i preguntes:
7.- Presentades pel grup municipal CP-PA: a) Instal.lació de miralls a la via pública i canvis en l’ordenació per tal de facilitar la visibilitat als creuaments i/o punts conflictius – b) Activitats del Centre Obert el mes de desembre de 2011.


Espai l'Amistat

Els premianencs podran coneixer el nou equipament un cop finalitzada la rehabilitació integral que l’ha transformat en un espai cultural polivalent

Avui al vespre es farà l’acte institucional d’inauguració del nou equipament i durant el matí de demà dissabte es farà una jornada de portes obertes perquè tots els premianencs el pugin visitar. Durant el cap de setmana es faran els espectacles  "30/40Livingstone", amb Sergi López i Jorge Picó, i "The New Gospel X-perience".


Actes previstos durant el cap de setmana d’inauguració:

Dissabte, 21 de gener:

De 10h a 14h:
Jornada de portes obertes

A les 21h:
30/40 Livingstone, amb
Sergi López i Jorge Picó


Diumenge, 22 de gener


A les 18h, The New Gospel X-perienceEls actes d’aquest cap de setmana donaran el tret de sortida a la que serà la primera temporada del nou equipament cultural, un cop ja ha finalitzat la seva rehabilitació integral. L’edifici que hi havia inicialment es va enderrocar el març del 2009, amb excepció de la façana, que s’ha mantingut pel seu valor històric, cultural i patrimonial. En aquest sentit, destaca el contrast entre la façana modernista i l’estètica geomètrica del segle XXI de la resta de l’edifici.

El nou espai està dotat d’una sala polivalent amb un aforament per a un màxim de 350 persones, amb una grada retràctil i parquet resistent, pensada per poder acollir teatre, cinema, música, ball, o actes i espectacles diversos; una sala petita amb un aforament per a un màxim de 100 persones, destinada a conferències, lectures dramatitzades o espectacles de petit format; un bar-restaurant; un espai per a ús de l’entitat de l’Amistat; i un hotel d’entitats.

La reforma integral de l’Amistat ha estat impulsada i dirigida des de l’Ajuntament i era un tema pendent des de feia temps, perquè l’edifici ja no reunia les condicions necessàries ni de seguretat com a espai escènic. La història del centre arranca el 1892, amb la creació, per part d’una seixantena de premianencs, del Centre l'Amistat Obrera Mutualitat de Previsió Social. El nou espai que ara s’inaugura ha estat possible després que l'Ajuntament valorés molt positivament la possibilitat de recuperar aquest patrimoni arquitectònic de la societat civil premianenca per les grans possibilitats que oferia de construir, en un enclavament estratègic, un equipament destinat a la promoció cultural i la participació ciutadana, sense oblidar la importància del seu valor sentimental per a moltes generacions de premianencs.

El cost total de l’obra ha estat de més de 5milions d’€ que s’han finançat gràcies als ajuts estatals del FEIL (un 50%); el Ministerio de Cultura (30%); Fundació La Caixa (15%); i la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Premià de Mar (5% restant). Amb el nou espai que ara s’inaugura, Premià de Mar recupera un equipament cultural i social que gràcies a la reforma que s’hi ha fet permetrà oferir una programació cultural estable i de qualitat per a tots els públics.

Més informació sobre la programació, preus i abonaments del nou espai a www.espailamistat.cat.

Fotos Espai l'Amistat

Agenda
Port de la Selva-Montserrat 250 km. de Ruta

El Camí de Sant Jaume de Catalunya
Port de la Selva - Montserrat  250 km. de Ruta
Si està interessat en participar posa´t en contacte amb nosaltres, places limitades!

Inscripcions obertes fins a completar el Grup

El Camí de Sant Jaume de Catalunya:

  • Una realitat plenament reconeguda,
  • Un Gran Itinerari Cultural Europeu
  • El Camino de Santiago de Galicia
  • Port de la Selva - Montserrat  250 km. de Ruta


Si està interessat en participar posa´t en contacte amb nosaltres, places limitades!
Inscripcions obertes fins a completar el Grup

Aquest recorregut es realitzarà en 16 etapes de uns 15 a  20 km. amb un temps de 5:00 a 6:00 h caminant segons l´etapa, cada mes es realitzaran dues o tres etapes, el transport serà en Autocar que ens portarà al principi de cada etapa i ens recollirà al final de la mateixa, la sortides seràn el Diumenge a les 7:00 h del matí al C/ Gran Via Plaça Doctor Ferran de Premià de Mar,

  • Inscripcions i reserves per telèfon. Rafa. 619 133 353 Informació: www.pisaterrones.com
  • Dijous de 7:30 a 10:00 del vespre en el Centre Excursionista de Premià. C/ Sant Pau 13 Baixos
  • Col·labora: Centre Excursionista de Premià Organitza: www.pisaterrones.com
Data: Diumenge, 4 de juliol de 1920
Hora: 7 h matí
Lloc: Gran Via Plaça Doctor Ferran
Organitza: Centre Excursionista de Premia
Durada: 5 a 6 hores
Tipus d'actes: Esports

Jornada de portes obertes dissabte 21-01-2012

amistat

Data: Dilluns, 5 de juliol de 1926
Hora: 10 h matí
Lloc: Teatre L'amistat
Organitza: Ajuntament de Premià de Mar
Durada: de les 10 h  a les 14 h
Tipus d'actes: Festa
Vull donar-me d'alta - Vull donar-me de baixa