Portada Consultes mitjanįant vot
Perfil web
Botķ que mostra/amaga menú lateral
Consultes mitjanįant vot
En quč consisteix?

Es una manera més de consultar quč pensa la ciutadania sobre un determinat tema en el que l´ajuntament hi tingui competčncia. Es diferencia d´altres formes en quč l´opiniķ es dķna mitjanįant un vot que ha de ser directe (personal), lliure i secret.

La pregunta a respondre en la consulta, ha de ser clara i concreta per tal que es pugui respondre amb un vot afirmatiu, amb un vot negatiu o un vot en blanc.

No es podran fer consultes amb preguntes:

  • Que vulnerin drets humans o fonamentals,
  • Sobre matčries tributāries i preus públics,
  • Sobre l´organitzaciķ, l´estructura interna de l´ajuntament i el Capítol I del pressupost municipals (despeses de personal).

.

Qui pot proposar una consulta

L´organitzaciķ d´una consulta mitjanįant vot pot ser proposada:

  • Pel propi govern municipal
  • Pel Ple Municipal per majoria absoluta de vots
  • Els ciutadans mitjanįant una iniciativa ciutadana (link a iniciativa)

.

Qui pot votar en una consulta

Poden votar les persones majors 16 anys inscrites al padrķ municipal i que sigui de nacionalitat espanyola, de qualsevol nacionalitat d´un estat membre de la UE, d´Islāndia, Liechtenstein, Noruega, Suīssa o que sigui estranger amb residčncia legal a Premiā de Mar.

.

Sistema de garanties

El sistema de garanties suposa necessāriament crear una Comissiķ de seguiment i control de la consulta formada per responsables de l´ajuntament i representants d´organitzacions socials interessades. Aquest ōrgan ha de vetllar per la claredat, transparčncia i eficācia del procés de consulta.*Aquest és un resum informatiu de la Iniciativa ciutadana, si vols cončixer tots els detalls, consulta el Reglament de govern obert i participaciķ ciutadana

 
 
^